Intervju - Nikola Jokić: Pio sam po tri litre Koka-Kole dnevno!

Srpski košarkaš Nikola Jokić jedno je od otkrovenja NBA lige ove sezone.

Košarka 04.01.2017 | 21:40
Intervju - Nikola Jokić: Pio sam po tri litre Koka-Kole dnevno!
Jokić je u poslednjih nekoliko nedelja istisnuo Jusufa Nurkića iz startne petorke i dominira u utakmicama svog Denver Nagetsa.

Momak iz Sombora samo zahvaljujući nešto manjoj minutaži u prvom delu sezone prosečno beleži 24,4 minuta na parketu, uz 12,7 poena, 7,8 skokova i 3,7 asistencija.

“Dopada mi se nova petorka. Borimo se sada i u prvoj četvrtini, pre promene smo uvek gubili 10 do 15 razlike, tako nešto. Sada imamo priliku da se takmičimo tokom celog meča. Nekada čak i vodimo”, rekao je Jokić u intervjuu za ESPN.

Pojavila se informacija da Nurkić nije zadovoljan minutažom i da želi da ide, a Nikoli nije smetalo kada je sedeo na klupi.

“Ne, nije uopšte”, dodao je srpski reprezentativac i nastavio:

“Voleo sam da igram sa klupe jer je u tim trenucima protivnik obično bio u bonusu. Možete postići neke lake poene sa slobodnih bacanja i pokrenuti ekipu. Ali kada počnete, imate više vremena. Da budem iskren, nije mi previše važno da li sam starter ili ulazim sa klupe”.

Saradnja dvojice Balkanaca nije uspela, pa se trener Majk Meloun odlučio za Jokića.

“Mislim da smo dobro funkcionisali, ali to nije bilo toliko dobro za tim. Napravili smo male promene, ništa strašno. I dalje možemo da igramo zajedno, ali imamo neke bolje opcije u timu”.

Ipak, nije sve tako savršeno u Sjedinjenim Američkim Državama – Srbinu nedostaje ukusna hrana.

“Hrana koju sam jeo ranije je ista hrana – piletina, pirinač, meso, ali se ovde priprema na drugačiji način. Ovde nema nikakav ukus. Ipak, to mi je pomoglo. Ono što su Stiv Hes (direktor za atletske performanse) i Felipe Ajhenberger (glavni kondicioni trener) uradili za mene ovog leta je sjajno. Stvarno su me spremili za NBA ligu, drago mi je da je tako”.

Za svaki slučaj, Jokić ima “štek” kada upadne u “krizu”.

“Ovde nemamo dobre ćevape, ali imam zalihu srpskog mesa u kući. Hajde, to morate imati. Ipak, ono što mi najviše nedostaje jeste riblji paprikaš, sa malo testenine sa strane. Ako dođete u Srbiju, to morate da probate”.

Joka se oslobodio i jedne loše navike – godinama je pio Koka-Kolu u velikim količinama.

“Da, oko tri litre dnevno sam pio, bilo je to baš dosta. Nikada nisam pio ujutru jer smo imali treninge, ali kada završim, išla je čaša za čašom. Nisam mogao da prestanem. Ipak, više ne pijem, poslednji put sam popio Koka-Kolu pre godinu i po dana, na letu za Denver”.

Majk Miler nazvao je našeg centra “Džoker”.

“Dopada mi se, volim Džokera. On je neko ko uvek iznenadi sve, nadmudri ostale. Može da pobedi svakoga, zato ga volim”.

Ali to je i nadimak jednog od najboljih srpskih sportista svih vremena – Novaka Đokovića.

“Upoznao sam Đokovića na Olimpijskim igrama u Riju. Njegov nadimak je Nole, tako da ja mogu da zadržim ‘Džokera”, zaključio je Jokić za ESPN.

Tetovaže

Zanimljivu priču Nikola Jokić ima o svojoj braći – obojica imaju veliki broj tetovaža, a on nijednu.

“Mislim da je u NBA ligi nešto novo kada igrač nema tetovaže, neka to bude moja karakteristika”.

Potom je slikovito opisao braću.

“Izgledaju kao serijske ubice, ali kada ih upoznate, shvatite da su baš dobri ljudi”.

Driblanje i prevođenje

Novinar ESPN rekao je Jokiću da obožava da ga gleda dok prenosi loptu u kontrama, pa ga je sačekao nesvakidašnji odgovor.

“To je i meni omiljeni deo igre. Čoveče, kako sam srećan kada driblam”, uzbuđeno je Jokić odgovorio, a onda i dodao:

“Nekada ljudi kažu da sam dobar plejmejker, ali u stvari nisam. Timovi u Srbiji u kojima sam igrao su uvek imali dobre plejmejkere. Ipak, oduvek sam voleo da driblam, čak i kada sam napolju i šetam, uvek sam voleo da driblam zamišljenog protivnika ispred sebe. Tada sam razmišljao šta je najbolje da uradim”.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar