ШПА: Сви оштре копље на Краља!

Басконија нанела тежак пораз кошаркашима Реал Мадрида - 77:62!

Кошарка 04.01.2017 | 08:45
ШПА: Сви оштре копље на Краља!
Господине Пабло Ласо, ово вам ништа не ваља! Имали су кошаркаши Реал Мадрида неколико застрашујућих партија у овој сезони, најављивали су повремено да су можда и главни фаворити за освајање Евролиге.

Међутим, од доласка у Београд и пораза од Црвене звезде  Мадриђани су улетели у црну рупу. И као да не намеравају да из ње изађу. Вечерас су Виторији потучени до колена (77:62) и на тај начин забележили су трећи неуспех у последња четири сусрета.

Знало се да Басконија има адуте да савлада Краља, али нико није веровао да ће тим Пабла Ласа бити тако самлевен у окршају са тимом за који игра Јака Блажич. Одлучујућа је била трећа четвртина. На крилима Ханге, Ларкина и Војтмана, Басконија је направила серију 15:0 и практично сигурала тријумф.

Поново се Реал из Мадрида мучио са унутрашњом игром. Мексиканац Ајон је био ван ритма, Рендолф је само повремено успевао да се искобеља из загрљаја атлета из Басконије.

Равнотежу су донекле одржавали Лука Дончић и Руди Фернандез, али нису могли да се одупру сјајној колективној партији домаћина. Ларкин и Ханга развили су игру у транзицији. Једноставно, Баксија је била бржа. Тројкама, контрама и убитачним скоком разбила је одбрану Краљева. Била је то права ноћна мора за госте који су у трећој четвртини пимили 33 поена.

На крају, Краљеви су добром игром у последњој деоници и серијом 10:2 донекле успели да сачувају образ.

Најефикаснији у редовима Басконије био је Шеј Ларкин са 16 поена, Хага је додао 14, а Тили 12. Бољи од осталих код Реала био је Лука Дончић са 12 поена.

Реал је доживео трећи пораз у Ендеси ове сезоне, колико има и Барселона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар