ŠPA: Svi oštre koplje na Kralja!

Baskonija nanela težak poraz košarkašima Real Madrida - 77:62!

Košarka 04.01.2017 | 08:45
ŠPA: Svi oštre koplje na Kralja!
Gospodine Pablo Laso, ovo vam ništa ne valja! Imali su košarkaši Real Madrida nekoliko zastrašujućih partija u ovoj sezoni, najavljivali su povremeno da su možda i glavni favoriti za osvajanje Evrolige.

Međutim, od dolaska u Beograd i poraza od Crvene zvezde  Madriđani su uleteli u crnu rupu. I kao da ne nameravaju da iz nje izađu. Večeras su Vitoriji potučeni do kolena (77:62) i na taj način zabeležili su treći neuspeh u poslednja četiri susreta.

Znalo se da Baskonija ima adute da savlada Kralja, ali niko nije verovao da će tim Pabla Lasa biti tako samleven u okršaju sa timom za koji igra Jaka Blažič. Odlučujuća je bila treća četvrtina. Na krilima Hange, Larkina i Vojtmana, Baskonija je napravila seriju 15:0 i praktično sigurala trijumf.

Ponovo se Real iz Madrida mučio sa unutrašnjom igrom. Meksikanac Ajon je bio van ritma, Rendolf je samo povremeno uspevao da se iskobelja iz zagrljaja atleta iz Baskonije.

Ravnotežu su donekle održavali Luka Dončić i Rudi Fernandez, ali nisu mogli da se odupru sjajnoj kolektivnoj partiji domaćina. Larkin i Hanga razvili su igru u tranziciji. Jednostavno, Baksija je bila brža. Trojkama, kontrama i ubitačnim skokom razbila je odbranu Kraljeva. Bila je to prava noćna mora za goste koji su u trećoj četvrtini pimili 33 poena.

Na kraju, Kraljevi su dobrom igrom u poslednjoj deonici i serijom 10:2 donekle uspeli da sačuvaju obraz.

Najefikasniji u redovima Baskonije bio je Šej Larkin sa 16 poena, Haga je dodao 14, a Tili 12. Bolji od ostalih kod Reala bio je Luka Dončić sa 12 poena.

Real je doživeo treći poraz u Endesi ove sezone, koliko ima i Barselona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar