Куп Краља: Убједљиве побједе Еибара и Осасуне!

У прва два меча осмине финала Купа краља, фудбалери Еибара победили су Осасуну са 3:0, док је Селта нанела убедљив пораз Валенсији – 4:1. Беле марамице и мучне слике на Местаљи - Валенсија умире! Нова катастрофа посрнулог великана шпанског фудбала.

Фудбал 03.01.2017 | 22:10
Куп Краља: Убједљиве побједе Еибара и Осасуне!
Валенсија умире! Полако, али сигурно пред нашим очима нестаје тим уз који су одрастале многе генерације млађих љубитеља фудбала, а који је тотално упропастила владајућа гарнитура на челу са Питером Лимом и Жоржом Мендешом.

Италијан Прандели побегао је главом без обзира прошлог петка са брода који тоне, а који је напипао дно вечерас, убедљивим поразом од Селте у првом мечу осмине финала Купа краља 1:4 (0:2). Гости из Вига за које је свих 90 минута сјајно одиграо наш репрезентативац Немања Радоја маестрално су казнили индолентност домаћина и просто их почистили са терена, па ће реванш следеће недеље у Галицији бити само формалност.

Завршетак меча донео је звиждуке и негодовања фудбалске публике на Местаљи, а примећене су и традиционалне беле марамице. Порука публике је јасна: Лиме, одлази из Валенсије! 

Гости су за 20 минута успели да постигну три гола и на одмор отишли убедљивим вођством. У другом полувремену, наду екипи дао је Парехо који у 58. постиже погодак из пенала, да би коначан резулта поставио Џон Гвидети у 15 минута пре краја меча.

Српски фудбалер Немања Радоја одиграо је цео меч за победничку екипу.

Као Селта, посао је вечерас у гостима завршио и Еибар који је у Памплони демолирао Осасуну са 3:0. Српски интернационалац Горан Чаушић наступио је у других 45 минута за домаћине, али без запаженијег учинка.

Еибар је повео голом Нане у 28. минуту, да би у последњих 15 минута меча фудбалери гостујућег тима постигли још два гола и тако решили питање победника.

У листу стрелаца уписали су се Бебе у 75. и Адриано у 90. минуту утакмице.

Реванши су 10, 11. и 12. јануара, а освајач Купа краља играће у групама Лиге Европе.

Осмина финала Купа Краља:

Осасуна – Еибар 0:3
Нано 28, Бебе 75, Адријан 90

Валенсија – Селта 1:4
Парехо 58(п) – Аспас 3, Бонгонда 14,Вас 19, Гвидети 75

21.15: Депортиво – Алавеш
21.15: Лас Палмас – Атлетико

среда:

19.00: Алкоркон – Кордоба
19.00: Сосиједад – Виљареал
21.15: Реал Мадрид – Севиља

четвртак:

21.15: Билбао – Барселона

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар