Kup Kralja: Ubjedljive pobjede Eibara i Osasune!

U prva dva meča osmine finala Kupa kralja, fudbaleri Eibara pobedili su Osasunu sa 3:0, dok je Selta nanela ubedljiv poraz Valensiji – 4:1. Bele maramice i mučne slike na Mestalji - Valensija umire! Nova katastrofa posrnulog velikana španskog fudbala.

Fudbal 03.01.2017 | 22:10
Kup Kralja: Ubjedljive pobjede Eibara i Osasune!
Valensija umire! Polako, ali sigurno pred našim očima nestaje tim uz koji su odrastale mnoge generacije mlađih ljubitelja fudbala, a koji je totalno upropastila vladajuća garnitura na čelu sa Piterom Limom i Žoržom Mendešom.

Italijan Prandeli pobegao je glavom bez obzira prošlog petka sa broda koji tone, a koji je napipao dno večeras, ubedljivim porazom od Selte u prvom meču osmine finala Kupa kralja 1:4 (0:2). Gosti iz Viga za koje je svih 90 minuta sjajno odigrao naš reprezentativac Nemanja Radoja maestralno su kaznili indolentnost domaćina i prosto ih počistili sa terena, pa će revanš sledeće nedelje u Galiciji biti samo formalnost.

Završetak meča doneo je zvižduke i negodovanja fudbalske publike na Mestalji, a primećene su i tradicionalne bele maramice. Poruka publike je jasna: Lime, odlazi iz Valensije! 

Gosti su za 20 minuta uspeli da postignu tri gola i na odmor otišli ubedljivim vođstvom. U drugom poluvremenu, nadu ekipi dao je Pareho koji u 58. postiže pogodak iz penala, da bi konačan rezulta postavio Džon Gvideti u 15 minuta pre kraja meča.

Srpski fudbaler Nemanja Radoja odigrao je ceo meč za pobedničku ekipu.

Kao Selta, posao je večeras u gostima završio i Eibar koji je u Pamploni demolirao Osasunu sa 3:0. Srpski internacionalac Goran Čaušić nastupio je u drugih 45 minuta za domaćine, ali bez zapaženijeg učinka.

Eibar je poveo golom Nane u 28. minutu, da bi u poslednjih 15 minuta meča fudbaleri gostujućeg tima postigli još dva gola i tako rešili pitanje pobednika.

U listu strelaca upisali su se Bebe u 75. i Adriano u 90. minutu utakmice.

Revanši su 10, 11. i 12. januara, a osvajač Kupa kralja igraće u grupama Lige Evrope.

Osmina finala Kupa Kralja:

Osasuna – Eibar 0:3
Nano 28, Bebe 75, Adrijan 90

Valensija – Selta 1:4
Pareho 58(p) – Aspas 3, Bongonda 14,Vas 19, Gvideti 75

21.15: Deportivo – Alaveš
21.15: Las Palmas – Atletiko

sreda:

19.00: Alkorkon – Kordoba
19.00: Sosijedad – Viljareal
21.15: Real Madrid – Sevilja

četvrtak:

21.15: Bilbao – Barselona

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar