Полицији пријављени пијани ђаци у школи

Четири малолетне ученице једне приједорске средње школе прошли месец су на наставу дошле пијане. Да су ученице у видно алкохолисаном стању приметио је психолог и одмах обавестио приједорску полицију.

Република Српска 03.01.2017 | 22:10
Полицији пријављени пијани ђаци у школи
Из ЦЈБ Приједор саопштили су да је утврђено да су ученице претходно биле у једном угоститељском објекту, али у друштву неколико пунолетних особа.

"Није утврђено постојање елемената прекршаја по Закону о јавном реду и миру, у погледу забране точења алкохолних пића малолетним лицима, а самим тим нити постојање прекршајне одговорности запослених лица и власника угоститељског објекта" саопштила је портпаролка ЦЈБ Приједор, Звездана Алендаревић.


Фото: Бојана Мајсторовић / РАС Србија

Иако полиција у овом случају неће кажњавати, из школе ипак највљују казне због доласка ученица на наставу у пијаном стању.

Председница Актива директора средњих школа приједорске регије, Валентина Совиљ истиче да такве инциденте образовне установе неће толерисати.

"Покренућемо дисциплински поступак и од ученица уз присуство родитеља узети изјаве" поручује Совиљ.

Наставничко веће предложиће казне, а у овом случају казна ће бити укор уз смањење оцене из владања. Совиљ додаје да пијаних ученика у школи до сада није било. Да ипак има случајева служења малолетника алкохолним пићем у кафанама доказ је и пример једног конобара.

Каже да је слушао упуство бившег газде и послужио малолетнике алкохолним пићем. Међутим, на делу га је ухватила инспекција због чега је кажњен са 400 КМ.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 0

Оставите коментар