Policiji prijavljeni pijani đaci u školi

Četiri maloletne učenice jedne prijedorske srednje škole prošli mesec su na nastavu došle pijane. Da su učenice u vidno alkoholisanom stanju primetio je psiholog i odmah obavestio prijedorsku policiju.

Republika Srpska 03.01.2017 | 22:10
Policiji prijavljeni pijani đaci u školi
Iz CJB Prijedor saopštili su da je utvrđeno da su učenice prethodno bile u jednom ugostiteljskom objektu, ali u društvu nekoliko punoletnih osoba.

"Nije utvrđeno postojanje elemenata prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, u pogledu zabrane točenja alkoholnih pića maloletnim licima, a samim tim niti postojanje prekršajne odgovornosti zaposlenih lica i vlasnika ugostiteljskog objekta" saopštila je portparolka CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević.


Foto: Bojana Majstorović / RAS Srbija

Iako policija u ovom slučaju neće kažnjavati, iz škole ipak najvljuju kazne zbog dolaska učenica na nastavu u pijanom stanju.

Predsednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, Valentina Sovilj ističe da takve incidente obrazovne ustanove neće tolerisati.

"Pokrenućemo disciplinski postupak i od učenica uz prisustvo roditelja uzeti izjave" poručuje Sovilj.

Nastavničko veće predložiće kazne, a u ovom slučaju kazna će biti ukor uz smanjenje ocene iz vladanja. Sovilj dodaje da pijanih učenika u školi do sada nije bilo. Da ipak ima slučajeva služenja maloletnika alkoholnim pićem u kafanama dokaz je i primer jednog konobara.

Kaže da je slušao upustvo bivšeg gazde i poslužio maloletnike alkoholnim pićem. Međutim, na delu ga je uhvatila inspekcija zbog čega je kažnjen sa 400 KM.

Izvor: EuroBlic

Komentari / 0

Ostavite komentar