Снијег их овај пут није изненадио!?

Изгледа да ове године путаре нису изненадиле сњежне падавине у јануару. Снијег који од јутрос пада на подручју Републике Српске за сада није изазвао веће проблеме у саобраћају.

Република Српска 03.01.2017 | 20:30
Снијег их овај пут није изненадио!?
На подручју Бањалуке нема застоја у одвијању саобраћаја, а у чишћењу снијега ангажовани су сви радници и механизација предузећа који у оквиру зимске службе одржавају проходност путева, саопштено је из Градске управе.

Иако су, како тврде у Градској управи Бањалуке, рано јутрос очишћене све улице првог приоритета, код зграде Владе с обзиром на већу количину снијега аутобус градског превоза склизнуо је са коловоза нешто прије 9 часова и том приликом оштетио један од многобројних стубова расвјете. Не знамо да ли ће материјална штета која је причињена том приликом утицати на повећање цијена карата у градском превозу, али Бањалучани имају подјељења мишљења о квалитету чишћења снијега у граду.

Из "Приједор-путева" саопштавају да су сви магистрални и регионални путеви које они одржавају проходни.

Сви возачи обавезни су да посједују, али и употребљавају зимску опрему, како не би дошло до нежељених посљедица. Саобраћај је више часова био обустављен на магистралном путу Прњавор-Бањалука у мјесту Лишња због судара два теретна возила.

Јутрос су двије особе повријеђене у саобраћајној незгоди на магистралном путу Зворник-Шековићи, када је аутомобил у којем су били слетио с коловоза.

Возач у Бијељини имао је више среће, али не и његов аутомобил који је завршио у каналу Дашница. У питању је вјероватно неприлагођена брзина, јер су путеви у Бијељини, али и цијелој Семберији добро очишћени, што тврде и грађани и одговрни у "Бијељина-путевима".

Снијег у јануару није изненадио ни путаре у Брчко дустрикту.

Стање на подручју Сарајевско-романијске регије је задовољавајуће. Иако су на овом простору сњежне падавине најобимније, саобраћај се обавља без проблема.

Саобраћај се успорено, али без застоја одвија и на подручју Фоче. Проходни су планиски превоји Рогој и Чемерно, као и пут према Шћепан Пољу.

Нажалост, зима је однијела и један живот. У општини Фоча на макадамском путу у мјесту Соколи ловци су пронашли беживотно тијело мушкарца оскудно одјевеног, без обуће. Увиђајем дежурног љекара и тужиоца утврђено је да на тијелу нема трагова насиља, те да је смрт наступила смрзавањем. Ради се о 87-годишњем В.Ш. који је живио сам у мјесту Соколи.


БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Толико се сјећам..

03.01.2017 20:51

Пало пар центиметара снијега и толика халабука. У Титиној дрзави то се није спомињало нити је био проблем, а није ни било некакве механизације..

ОДГОВОРИТЕ
Name

да, али

03.01.2017 21:05

Је зато јутрос у Лактасима готово до поподневних сати заказало цисцење снијега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

03.01.2017 21:31

Кад пада сњег да се одмах цисти то је исто као да се вода из мора вади а се цудис засто се непразнис... комисје и ја само оцистил око нас зграде... ово паметовање је страсно...

ОДГОВОРИТЕ