Snijeg ih ovaj put nije iznenadio!?

Izgleda da ove godine putare nisu iznenadile snježne padavine u januaru. Snijeg koji od jutros pada na području Republike Srpske za sada nije izazvao veće probleme u saobraćaju.

Republika Srpska 03.01.2017 | 20:30
Snijeg ih ovaj put nije iznenadio!?
Na području Banjaluke nema zastoja u odvijanju saobraćaja, a u čišćenju snijega angažovani su svi radnici i mehanizacija preduzeća koji u okviru zimske službe održavaju prohodnost puteva, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iako su, kako tvrde u Gradskoj upravi Banjaluke, rano jutros očišćene sve ulice prvog prioriteta, kod zgrade Vlade s obzirom na veću količinu snijega autobus gradskog prevoza skliznuo je sa kolovoza nešto prije 9 časova i tom prilikom oštetio jedan od mnogobrojnih stubova rasvjete. Ne znamo da li će materijalna šteta koja je pričinjena tom prilikom uticati na povećanje cijena karata u gradskom prevozu, ali Banjalučani imaju podjeljenja mišljenja o kvalitetu čišćenja snijega u gradu.

Iz "Prijedor-puteva" saopštavaju da su svi magistralni i regionalni putevi koje oni održavaju prohodni.

Svi vozači obavezni su da posjeduju, ali i upotrebljavaju zimsku opremu, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Saobraćaj je više časova bio obustavljen na magistralnom putu Prnjavor-Banjaluka u mjestu Lišnja zbog sudara dva teretna vozila.

Jutros su dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Zvornik-Šekovići, kada je automobil u kojem su bili sletio s kolovoza.

Vozač u Bijeljini imao je više sreće, ali ne i njegov automobil koji je završio u kanalu Dašnica. U pitanju je vjerovatno neprilagođena brzina, jer su putevi u Bijeljini, ali i cijeloj Semberiji dobro očišćeni, što tvrde i građani i odgovrni u "Bijeljina-putevima".

Snijeg u januaru nije iznenadio ni putare u Brčko dustriktu.

Stanje na području Sarajevsko-romanijske regije je zadovoljavajuće. Iako su na ovom prostoru snježne padavine najobimnije, saobraćaj se obavlja bez problema.

Saobraćaj se usporeno, ali bez zastoja odvija i na području Foče. Prohodni su planiski prevoji Rogoj i Čemerno, kao i put prema Šćepan Polju.

Nažalost, zima je odnijela i jedan život. U opštini Foča na makadamskom putu u mjestu Sokoli lovci su pronašli beživotno tijelo muškarca oskudno odjevenog, bez obuće. Uviđajem dežurnog ljekara i tužioca utvrđeno je da na tijelu nema tragova nasilja, te da je smrt nastupila smrzavanjem. Radi se o 87-godišnjem V.Š. koji je živio sam u mjestu Sokoli.


BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Toliko se sjećam..

03.01.2017 20:51

Palo par centimetara snijega i tolika halabuka. U Titinoj drzavi to se nije spominjalo niti je bio problem, a nije ni bilo nekakve mehanizacije..

ODGOVORITE
Name

da, ali

03.01.2017 21:05

Je zato jutros u Laktasima gotovo do popodnevnih sati zakazalo ciscenje snijega.

ODGOVORITE
Name

Mali

03.01.2017 21:31

Kad pada snjeg da se odmah cisti to je isto kao da se voda iz mora vadi a se cudis zasto se nepraznis... komisje i ja samo ocistil oko nas zgrade... ovo pametovanje je strasno...

ODGOVORITE