Анализа - Прелазни рок - Црвена Звезда: Опет ће бити несанице због штопера!

Тражи се нападач који ће улетети у кожу Уга Вијеире! Приоритети црвено-белих су штопер (можда и два), десни бек, централни везни и нападач другачијих карактеристика од сидраша какви су Сикимић, Орландић и Павков...

Фудбал 03.01.2017 | 22:00
Анализа - Прелазни рок - Црвена Звезда: Опет ће бити несанице због штопера!
Кад год нађеш слободно време и простора ти квалитетног штопера потражи! Мала шала на почетку текста огољева стварност Црвене звезде уочи почетка зимске пијаце. Пролазе прелазни рокови, покушава се и на јужноамеричком и на европском и на домаћем тржишту, али за одговорне са Маракане ангажовање централног бека, способног да прави разлику, представља једначину са више непознатих.

Решење није био ни Томас Фибел, још мање је то био већ заборављени Бразилац Едсон... Закон великих бројева можда, али само можда наговештава, да ће спортски сектор црвено-белих коначно успети да провереним штопером обезбеди мирноћу младом чувару мрежеФилипу Манојловићу. У наредних неколико недеља видећемо јесу ли у Црвеној звезди напредовали на пољу скаутинга и, иако скучени финансијским моментом, да ли су направили скицу портрета штопера потребног за игру са високом подигнутом последњом линијом. У идеалном сценарију Црвеној звезди је потребна јача, бржа, виша и искуснија верзија младог дефанзивца Милоша Стојановића... А таква баш много кошта... Покушај са Огњеном Врањешом није успео, Рад је одбио понуду тешку 400.000 евра за Огњена Мараша, можда је нереално очекивати повратак Вукашина Јовановића на позајмицу...

Погрешне процене у претходном периоду, када је та толико апострофирана позиција штопера у питању, Црвеној звезди су отежала почетну преговарачку позицију. Рад као и други клубови осетили су да могу да буду позитивно бахати и клубу са Маракане траже озбиљан кеш. По систему - ако сте дали паре Едсону и Фибелу, дајте и нама. И то је тако легитимно и тако нормално. На Звездану Терзићу и његовим најближим сарадницима је да пронађу решење.

Црвену звезду, вероватно и на лето, чека велика, баш велика реконструкција играчког кадра. Уговори истичу капитену Луковићу, затим Рендулићу, Петковићу, Анђелковићу, Сикимићу, Кахриману, Супићу... Вероватни брзи одлазак Ристића, натераће челнике Црвене звезде да новац за несметан живот набаве продајом Ле Талека или Доналда... Прилично много непознаница, али на Маракани сада немају простора за дугорочне планове. Тај луксуз је јефтино потрошен прошле године. Вечити ривал је сада на бранику и налету и биће кадар да свим силама крене у јуриш на Црвену звезду.

Како је рекао Звездан Терзић - Црвена звезда сигурно неће продати четворицу странаца:Кангу, Руиза, Ле Талека и Доналда. У преводу - они би требало да буду сигурни чланови стартне поставе. Остали се траже... Дакле, штопер је приоритет свих приоритета, али црвено-бели су у потрази за још једним квалитетним везистом. Нигеријац Харуна није прошао прегледе,Сотирис Нинис је нереална опција... Тако да је крајње неизвесно ко ће добити шансу да представља озбиљну конкуренцију Марку Полетановићу. И вероватно га истисне из најбољих 11. Али, на тој позицији треба тражити Звезиног капиталца и једног од потенцијалних странаца.

Напад Црвене звезде врви од квантитета. Ту су Орландић, Сикимић, заборављени Стефан Илић, а стижу Вујаклија и врло вероватно Павков из нишког Радничког. Када се томе додају снаге које долазе попут Романића, Јовељића и Вучићевића јасно је да ће стручни штаб, бар на прву лопту, бити на мукама. Звезда има много нападача, али питање свих питања гласи: Да ли је неко од њих способан да одмах навуче одело Уга Вијеире из прошле сезоне? Навијачи тврде да је потребан још један центарфор другачијих карактеристика. Није немогуће да стигне из иностраства.

Током приче о нападачком потенцијалу намерно смо изоставили Немању Милића. Некадашњи нападач ОФК Београда и најбољи стрелац Омладинске лиге Србије имаће у Љутице Богдана улогу крила. Биће конкуренција Плавшићу, Срнићу и младом Луки Аџићу. Верују на Маракани да ће доласком Милића много тога добити, односно да ће поред креације некадашњи пик Ливерпула донети црвено-белима снагу и брзину... Видећемо како ће се Милић снаћи на притисак играња у Црвеној звезди.

Вишак квалитета могао би да донесе и Алекса Вукановић из крушевачког Напретка. Проблем и то не мали јесте чињеница да Чарапани траже астрономских 500.000 евра. Плус проценат од даље продаје.

Ипак и без Вукановића црвено-бели имају ширину и дубину на крилним позиција. За разлику од места десног бека. После одласка Цветковића књига је спала на повременог капитенаМарка Петковића. Ипак, према појединим информацијама, репрезентативац Словеније из пољске Висле Бобан Јовић је јако близу црвено-белог дреса. На супротној страни суМилошевић и Анђелковић, док би Михаило Ристић требало крене пут иностраства и Црвеној звезди донесе финансијско благостање.

Клупко прелазног рока у Звезди је тек почело да се одмотава. А расплет треба очекивати тек последње седмице јануара... А до тада порука свих порука гласи: приоритети црвено-белих су штопер (можда и два), десни бек, централни везни и нападач другачијих карактеристика од сидраша какви су Сикимић, Орландић и Павков.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар