Никола Рађен: Срећан сам, враћам се у базен!

Српски прослављени ас је прошао кроз пакао. Тешки дани су иза њега, сада следе дани среће и једва чека 17. фебруар да крене на прву утакмицу са својим новим клубом Орадеом.

Остали спортови 04.01.2017 | 19:45
Никола Рађен: Срећан сам, враћам се у базен!
За Блицспорт Никола Рађен се присетио тешких тренутака, али и изабрао да се присети најлепших успомена из сада већ прошле 2016.

Имате ли трему пред повратак у базен?

- Напротив! Једва чекам да дође тај 17. фебруар, када ћу заиграти прву утакмицу. Радујем се томе, поготово јер ће моја повратничка утакмица бити европска, а сам значај меча је велики, јер је у питању полуфинале Евро купа - рекао је за Блицспорт Рађен, нови члан румунске Орадее.

Како са ове дистанце гледате на све догађаје у којима сте били главни актер?

- Изазови су ми помогли да још више ојачам карактер и да у најтежим тренуцима у животу покажем и највећу снагу. Велике физичке напоре, одрицања и све оно што спортска каријера захтева заменио сам изградњом других способности, којима ћу се бавити после окончања спортске каријере. Постао сам директор једне агенције, са којом сам сарађивао и у најтежим тренуцима и сада сам у могућности да осим спортских искустава са колегама спортистима поделим и пословно искуство.

Тренуци највеће среће и највеће туге у 2016?

- Сваки тренутак проведен са ћеркама је тренутак највеће среће, а освајање олимпијског злата мојих пријатеља је тренутак и моје највеће среће јер сам с њима одрастао, али и највеће туге јер нисам био тамо.

Због чега се највише кајете?

- Многе ситуације сам могао да разрешим на другачији начин и жао ми је што у појединим тренуцима нисам био снажнији, паметнији, стрпљивији јер бих у том случају избегао многе непријатности. Важно ми је да сам из свега извукао поуке, јер сам један од најтежих периода у животу искористио на прави начин и из свега излазим јачи и спремнији, да покажем да могу још више и још боље.

Шта сматрате својим највећим успехом?

- То што сам родитељ две здраве и праве ћерке, а другим својим највећим успехом сматрам све медаље и трофеје које сам освојио и што ћу са таквим реномеом и искуством имати прилику да пренесем спортско умеће на све клинце и клинцезе који ће доћи на камп водених спортова „Нумбер Оне“.

Шта бисте себи пожелели у 2017?

- Искрено, једва сам дочекао 2017. јер ме у њој очекује много лепих ствари. Сигурно најлепша од њих је повратак у базен и играње за мој нови клуб и нови трофеји који ме очекују. Искористио бих ову прилику да свим читаоцима „Блица“ пожелим срећну и успешну 2017.

Камп „Нумбер Оне“

Очекује вас и камп наредне године у Врњачкој Бањи. Шта ћете тада рећи полазницима?

- Управо је камп водених спортова „Нумбер Оне“, наша идеја, како побољшати стање у воденим спортовима Србије. Желимо да нашу лидерску позицију у светском ватерполу искористимо како бисмо уз помоћ наших најбољих играча и тренера као што су Дејан Савић, Душко Пијетловић, Гојко Пијетловић и многи други, почели да формирамо генерације нових шампиона. Много је важније што ће деца на том кампу имати прилике да уче од најбољих и да се друже са њима него што ће имати прилике да у свакодневном раду са мном на основу мојих примера виде и како треба и како не треба.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар