Федерер је најдражи меч одиграо против...?

Било је то давно, док Швајцарац још није имао ниједан гренд слем трофеј.

Тенис 04.01.2017 | 10:45
Федерер је најдражи меч одиграо против...?
Роџер Федерер, по многима најбољи тенисер света свих времена открио је који му је најдражи меч у каријери.

Ако су многи помислили да је у питању неки од антологијских окршаја са Рафаелом Надалом или Новаком Ђоковићем на гренд слем турнирима, преварили су се. Федереров најдражи дуел на тениским теренима догодио се пре скоро 16 година, а имао га је са Питом Сампрасом.

"То је меч против Пита Сампраса на Вимблдону 2001. године. Први и једини пут у каријери играо сам тада против свог идола. Меч је био спектакуларан. Играли смо пет сетова, Пит је имао брејк лопте, а ја сам их спасао и победио 7:5. Сампрас је нападао пети узастопни трофеј у Лондону, али сам га спречио у тој намери. Сећам се да, док смо излазили с терена, питао сам се да ли је могуће да сам стварно био на терену против њега", сећа се Федерер.

Роџер и Сампрас састали су се у четвртом колу. Тада 20-годишњи Швајцарац је поражен у наредној рунуди од Тима Хенмана 7:5, 7:6, 2:6, 7:6, а Британца је у полуфиналу зауставио Горан Иванишевић. Хрватски ветеран је те године освојио једини гренд слем победивши у финалу Патрика Рафтера 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар