Federer je najdraži meč odigrao protiv...?

Bilo je to davno, dok Švajcarac još nije imao nijedan grend slem trofej.

Tenis 04.01.2017 | 10:45
Federer je najdraži meč odigrao protiv...?
Rodžer Federer, po mnogima najbolji teniser sveta svih vremena otkrio je koji mu je najdraži meč u karijeri.

Ako su mnogi pomislili da je u pitanju neki od antologijskih okršaja sa Rafaelom Nadalom ili Novakom Đokovićem na grend slem turnirima, prevarili su se. Federerov najdraži duel na teniskim terenima dogodio se pre skoro 16 godina, a imao ga je sa Pitom Samprasom.

"To je meč protiv Pita Samprasa na Vimbldonu 2001. godine. Prvi i jedini put u karijeri igrao sam tada protiv svog idola. Meč je bio spektakularan. Igrali smo pet setova, Pit je imao brejk lopte, a ja sam ih spasao i pobedio 7:5. Sampras je napadao peti uzastopni trofej u Londonu, ali sam ga sprečio u toj nameri. Sećam se da, dok smo izlazili s terena, pitao sam se da li je moguće da sam stvarno bio na terenu protiv njega", seća se Federer.

Rodžer i Sampras sastali su se u četvrtom kolu. Tada 20-godišnji Švajcarac je poražen u narednoj runudi od Tima Henmana 7:5, 7:6, 2:6, 7:6, a Britanca je u polufinalu zaustavio Goran Ivanišević. Hrvatski veteran je te godine osvojio jedini grend slem pobedivši u finalu Patrika Raftera 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar