Венгер и Алардајс: Ко прави овај распоред?!

Менаџери Арсенала и Кристал Паласа указали на неравноправан третман клубова у празничном периоду.

Фудбал 03.01.2017 | 16:30
Венгер и Алардајс: Ко прави овај распоред?!
Екипе Арсенала, Кристал Паласа и Вотфорда у недељу поподне су били актери последње две утакмице 19. кола Премијер лиге, а већ у уторак увече предстоје им сусрети 20. кола.

Исто тако било је већини тимова који су претходно коло играли у суботу, па опет морали на терен у понедељак.

Ретки су они којима је распоред омогућио да се за следећи меч припремају један дан дуже, али никоме није добро као Челсију, који је савладао Стоук у суботу поподне, а гостоваће Тотенхему тек у среду од 21 час!

Наравно да та аномалија није остала непримећена...

"Ово је најнеравноправнији празнични распоред за 20 година мог рада у Енглеској. Разлика у периодима одмора је потпуно невероватна", рекао је менаџер Арсенала Арсен Венгер, који ће морати много да "ротира" како би на гостовању Борнмауту извео колико-толико свеж и спреман тим.

Челси је у 20. коло ушао са шест, девет, односно 10 бодова предности у односу на најближе пратиоце. Ливерпул је одиграо 2:2 у Сандерленду и пришао на "минус пет", а Манчестер сити са играчем мање победио Барнли на свом стадиону.

Нови стратег Кристал Паласа Сем Алардајс, по обичају, бије битку за опстанак у Премијер лиги. Његов тим у недељу је изгубио управо од Арсенала, а сада у мечу од огромне важности за оба тима дочекује последњепласирани Свонси.

"Не знам ко прави распоред, али требало би да добије отказ", кратко је поручио доскорашњи селектор Енглеске.

Арсен Венгер додао је да нема сврхе жалити се Премијер лиги.

"Искрено, не знам да ли они имају икаквог утицаја на то. Продали смо ТВ права за 'масан' новац и сада морамо да прихватимо да нам телевизијске куће диктирају када ће се шта играти. Али, морам да истакнем да неки тимови имају више среће од других на том пољу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар