Venger i Alardajs: Ko pravi ovaj raspored?!

Menadžeri Arsenala i Kristal Palasa ukazali na neravnopravan tretman klubova u prazničnom periodu.

Fudbal 03.01.2017 | 16:30
Venger i Alardajs: Ko pravi ovaj raspored?!
Ekipe Arsenala, Kristal Palasa i Votforda u nedelju popodne su bili akteri poslednje dve utakmice 19. kola Premijer lige, a već u utorak uveče predstoje im susreti 20. kola.

Isto tako bilo je većini timova koji su prethodno kolo igrali u subotu, pa opet morali na teren u ponedeljak.

Retki su oni kojima je raspored omogućio da se za sledeći meč pripremaju jedan dan duže, ali nikome nije dobro kao Čelsiju, koji je savladao Stouk u subotu popodne, a gostovaće Totenhemu tek u sredu od 21 čas!

Naravno da ta anomalija nije ostala neprimećena...

"Ovo je najneravnopravniji praznični raspored za 20 godina mog rada u Engleskoj. Razlika u periodima odmora je potpuno neverovatna", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger, koji će morati mnogo da "rotira" kako bi na gostovanju Bornmautu izveo koliko-toliko svež i spreman tim.

Čelsi je u 20. kolo ušao sa šest, devet, odnosno 10 bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce. Liverpul je odigrao 2:2 u Sanderlendu i prišao na "minus pet", a Mančester siti sa igračem manje pobedio Barnli na svom stadionu.

Novi strateg Kristal Palasa Sem Alardajs, po običaju, bije bitku za opstanak u Premijer ligi. Njegov tim u nedelju je izgubio upravo od Arsenala, a sada u meču od ogromne važnosti za oba tima dočekuje poslednjeplasirani Svonsi.

"Ne znam ko pravi raspored, ali trebalo bi da dobije otkaz", kratko je poručio doskorašnji selektor Engleske.

Arsen Venger dodao je da nema svrhe žaliti se Premijer ligi.

"Iskreno, ne znam da li oni imaju ikakvog uticaja na to. Prodali smo TV prava za 'masan' novac i sada moramo da prihvatimo da nam televizijske kuće diktiraju kada će se šta igrati. Ali, moram da istaknem da neki timovi imaju više sreće od drugih na tom polju".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar