Срећан рођендан, Шуми!

Михаел Шумахер напунио је у уторак 48 година, док је његово медицинско стање и даље непознато. Шампионе, срећан рођендан! Настави да се бориш! Михаел Шумахер данас слави 48. рођендан. Сви су му пожелели исто - да издржи и да се опорави после тешке несреће коју је доживео пре три године на скијању у Француској.

Остали спортови 03.01.2017 | 18:45
Срећан рођендан, Шуми!
Седмоструки Ф1 шампион је већ три године далеко од јавности због несреће коју је имао на скијању крајем 2013. године.

Немачки возач је неколико месеци провео у коми, а последње две и по године се опоравља у свом дому у Швајцарској.

Његова породица чува од јавности детаље његовог стања, па се по медијима могу пронаћи само гласине, попут оних да је непокретан и недовољно свестан.

Михаел Шумахер је жив, али је у веома тешком стању, а његова породица покренула је акцију "Настави борбу" како би охрабрили све да никада не одустају.

"Желимо да каналишемо позитивну енергију и подршку коју Михаел и његова породица свакодневно добијају од фанова широм света и мотивишемо и охрабримо све који су инспирисани Шумахеровом успешном каријером да наставе борбу и никада не одустану", поручила је Сабине Кем, која је задужена испред породице Шумахер за односе са јавношћу.

Иницијатива породице Шумахер започета је одигравањем фудбалске утакмице, чија су средства уплаћена у хуманитарне сврхе, а циљ је да се финансирају и пројекти за развој локалне заједнице.

Сабине Кем је неколико пута објаснила да се о Шумахеровом стању готово ништа не зна, због жеље породице која на тај начин штити своју приватност у тренутку Михаелове најтеже борбе у животу.

Сви љубитељи Формуле 1, и спорта уопште, данас су честитали на друштвеним мрежама Шумахеру рођендан, и сви су му пожелели исто - да издржи и да се што пре опорави.

Шумахер је током каријере возио за Џордан, Бенетон, Ферари и Мерцедес, има две титуле са Бенетоном и пет са Фераријем, на 308 трка је остварио 91 победу уз 155 подијума и 68 пол позиција.

Дебитовао је 1991. на Великој награди Белгије, ту је остварио и прву Ф1 победу годину дана касније, последњи пут је славио у Кини 2006, а последњу трку је возио 2012. у Бразилу.

Током каријере је зарадио више од 500 милиона евра, а процењује се да трошкови његовог лечења годишње износе око 15 милиона.

У међувремену, његов син Мик успешно гради возачку каријеру, ове године је стигао до Формуле 3, која представља предсобље Формуле 1.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар