До краја године завршен Коридора 10

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић најавила је да ће до краја године бити завршен Коридор 10, као и изградња ауто-пута од Обреновца до Прељине.

Србија 03.01.2017 | 09:00
До краја године завршен Коридора 10
Михајловићева је рекла да година почиње са много нових послова, али и повећањем путарина, што ће допринијети изградњи квалитетних путева и њихове безбједности.

Говорећи о плановима за жељезницу, она је за РТС истакла да је циљ да се реформише жељезница, али да је важно да почињу и радови на модернизацији пруге Београд–Будимпешта.

"Железница брзим корацима или пуном паром иде напред. Имаће рехабилитовано скоро 200 километара из, пре свега, руског кредита и кредита Европске инвестиционе банке. Очекујем да ћемо се договорити о потпуној рехабилитацији пруге Београд-Бар", рекла је Михајловићева за РТС.

Она је навела да је број запослених у Жељезници смањен за 3.200 људи, те да је ове године у плану да се разговара о структури запослених.

"Врло је важна вредност инвестиција, која је преко четири милијарде евра у Железници, да имамо људе који могу да изнесу тако велике послове и инфраструктурне пројекте", додала је Михајловићева.

Она истиче да је промијењен начин одржавања путева у Србији и да ће од почетка ове године 4.000 километара путева бити одржавано искључиво расписивањем јавних позива и тендера, што је огроман посао који се нуди домаћим компанијама.

Када је ријеч о новом закону о катастру, којим је предвиђен упис непокретности за 24 часа, Михајловићева је нагласила да многи нису вјеровали ни у издавање електронских грађевинских дозвола, а да је Србија сада по томе готово најбоља у свијету.

"Имаћемо уређен катастар. Општи управни поступак ће бити склоњен из катастра, а задатак катастра ће по новом закону бити да региструје имовину, док ће нека овлаштења бити дата другима", рекла је Михајловићева и додала да очекује да се закон о катастру у скупштинској расправи нађе крајем јануара или почетком фебруара.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар