Интер на слатким мукама: Кинези дају 30.000.000 за Банегу!

Јоветића зове Шалке, Леива блокиран због Луиза Густава! Велики егзодус на Ђузепе Меаци...

Фудбал 03.01.2017 | 11:00
Интер на слатким мукама: Кинези дају 30.000.000 за Банегу!
Веза Кина - Милан ових дана јача је него икад раније! 

Агенти раде пуном паром да озбиљно попуне Интерову касу и у дело спроведу велики егзодус који је власничка струја Сунинг групе покренула последњих недеља. 

Прича о продаји Марцела Брозовића за вртоглавих 50.000.000 евра неименованом кинеском саставу могао би навелико да угаси велики пожар у Интеру, пошто се клуб налази у озбиљним финансијским проблемима. 

Управо из тог разлога ниједан играч нема етикету "није на продају", јер су новци преко потребни. Интер би зато могао да добије још једну озбиљну финансијску „кинеску“ ињекцију, али би зато морао да се одрекне Евера Банеге! Јесте да би то био озбиљан ударац за ротацију, али Газета дело Спорт јавља да у Интеру озбиљно размишљају да низ воду пусте и једног од понајбољих играча, зарад тога што би се у касу слило чак 30.000.000 евра.

Угледни и добро обавештени милански лист пише да Банегу хоће и Шангај СИПГ Андреа Вилас Боаса и Тјанђин Фабија Канавара. Али, овде ће доста тога зависити од тога којем царству ће се приклонити Аксел Витсел, кога траже оба поменута клуба, па ће један отићи на једну, а други на другу страну. 

Сунинг Група је већ лоцирала и потенцијалног наследника и то у лику талентованог везисте Аталанте Роберта Гаљијардинија, који је после година проведених на разним позајмицама зацементирао место у првом тиму клуба из Бергама. Али, пред Интером је озбиљан посао. Јер, конкуренцију представља Јувентус. Неразури, пише Газета, имају у плану да Аталанти чак понуде следећу формулу - позајмицу на шест или седам милиона евра, а да на крају сезоне Интер откупи Гаљијардинија у послу укупне вредности 25.000.000 евра.

Опет, Интеру не би сметало ни да се цела та куповина одложи и за лето. Јер, Гаљијардини је виђен као једна од кључних фигура тима у следећој сезони. 

Подсетимо, Интер се већ одрекао Фелипеа Мела, чији би прелазак у Палмеирас требало да буде објављен и званично ускоро. Као замена је био виђен Лукаш Леива, са којим је чак и постигнут договор, али Газета пише да је трансфер стопиран јер се у последњем тренутку појавила могућност ангажмана Луиза Густава из Волфзбурга! 

Наиме, у Интеру потенцијални трансфер Густава виде као значајно бољи посао у односу на Бразилца, а и по укусу је тренера Стефана Пиолија. Због тога се спортски директор Ђампјеро Аузилио бацио на посао и тренутно договара све услове великог трансфера из редова Вукова. Леива је Интерова „сигурна карта“ у случају да прича са Густавом пропадне. А наводно, Интер ће дефинитивно преломити до 7. или 8. јануара.

Горућа тема на Ђузепе Меаци је и будућност Стевана Јоветића. Растанак је известан већ сада у јануару. Фјорентина се јавила и нуди конкретне услове, али сада је понуду доставио и Шалке. Због тога у наредних 48 или 72 часа Фали Рамадани ће се састати са Аузилијом како би се пронашло идеално решење. Јоветића траже и Кинези, али Црногорац нема намеру да иде на исток. Зато ће се у наредним данима расправљати о томе шта је најбоље чинити. 

На крају, у Интеру се планира одлазак још и: Бијабијанија, Паласија или Едера, Сантона или Мијанга, Нагатома, Гнукурија и Јаоа. Озбиљни планови да се растерети буџет.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар