Inter na slatkim mukama: Kinezi daju 30.000.000 za Banegu!

Jovetića zove Šalke, Leiva blokiran zbog Luiza Gustava! Veliki egzodus na Đuzepe Meaci...

Fudbal 03.01.2017 | 11:00
Inter na slatkim mukama: Kinezi daju 30.000.000 za Banegu!
Veza Kina - Milan ovih dana jača je nego ikad ranije! 

Agenti rade punom parom da ozbiljno popune Interovu kasu i u delo sprovedu veliki egzodus koji je vlasnička struja Suning grupe pokrenula poslednjih nedelja. 

Priča o prodaji Marcela Brozovića za vrtoglavih 50.000.000 evra neimenovanom kineskom sastavu mogao bi naveliko da ugasi veliki požar u Interu, pošto se klub nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima. 

Upravo iz tog razloga nijedan igrač nema etiketu "nije na prodaju", jer su novci preko potrebni. Inter bi zato mogao da dobije još jednu ozbiljnu finansijsku „kinesku“ injekciju, ali bi zato morao da se odrekne Evera Banege! Jeste da bi to bio ozbiljan udarac za rotaciju, ali Gazeta delo Sport javlja da u Interu ozbiljno razmišljaju da niz vodu puste i jednog od ponajboljih igrača, zarad toga što bi se u kasu slilo čak 30.000.000 evra.

Ugledni i dobro obavešteni milanski list piše da Banegu hoće i Šangaj SIPG Andrea Vilas Boasa i Tjanđin Fabija Kanavara. Ali, ovde će dosta toga zavisiti od toga kojem carstvu će se prikloniti Aksel Vitsel, koga traže oba pomenuta kluba, pa će jedan otići na jednu, a drugi na drugu stranu. 

Suning Grupa je već locirala i potencijalnog naslednika i to u liku talentovanog veziste Atalante Roberta Galjijardinija, koji je posle godina provedenih na raznim pozajmicama zacementirao mesto u prvom timu kluba iz Bergama. Ali, pred Interom je ozbiljan posao. Jer, konkurenciju predstavlja Juventus. Nerazuri, piše Gazeta, imaju u planu da Atalanti čak ponude sledeću formulu - pozajmicu na šest ili sedam miliona evra, a da na kraju sezone Inter otkupi Galjijardinija u poslu ukupne vrednosti 25.000.000 evra.

Opet, Interu ne bi smetalo ni da se cela ta kupovina odloži i za leto. Jer, Galjijardini je viđen kao jedna od ključnih figura tima u sledećoj sezoni. 

Podsetimo, Inter se već odrekao Felipea Mela, čiji bi prelazak u Palmeiras trebalo da bude objavljen i zvanično uskoro. Kao zamena je bio viđen Lukaš Leiva, sa kojim je čak i postignut dogovor, ali Gazeta piše da je transfer stopiran jer se u poslednjem trenutku pojavila mogućnost angažmana Luiza Gustava iz Volfzburga! 

Naime, u Interu potencijalni transfer Gustava vide kao značajno bolji posao u odnosu na Brazilca, a i po ukusu je trenera Stefana Piolija. Zbog toga se sportski direktor Đampjero Auzilio bacio na posao i trenutno dogovara sve uslove velikog transfera iz redova Vukova. Leiva je Interova „sigurna karta“ u slučaju da priča sa Gustavom propadne. A navodno, Inter će definitivno prelomiti do 7. ili 8. januara.

Goruća tema na Đuzepe Meaci je i budućnost Stevana Jovetića. Rastanak je izvestan već sada u januaru. Fjorentina se javila i nudi konkretne uslove, ali sada je ponudu dostavio i Šalke. Zbog toga u narednih 48 ili 72 časa Fali Ramadani će se sastati sa Auzilijom kako bi se pronašlo idealno rešenje. Jovetića traže i Kinezi, ali Crnogorac nema nameru da ide na istok. Zato će se u narednim danima raspravljati o tome šta je najbolje činiti. 

Na kraju, u Interu se planira odlazak još i: Bijabijanija, Palasija ili Edera, Santona ili Mijanga, Nagatoma, Gnukurija i Jaoa. Ozbiljni planovi da se rastereti budžet.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar