Седам неријешених убистава у Српској

У про­те­клих пет го­ди­на у Републици Српској су се до­го­ди­ла 102 убис­тва, укљу­чу­ју­ћи 29 те­шких, а од то­га се­дам зло­чи­на још ни­је ра­сви­је­тље­но, пот­врђе­но је "Не­за­ви­сним" у МУП-у РС.

Република Српска 02.01.2017 | 21:35
Седам неријешених убистава у Српској
Ка­да је ри­јеч о про­шлој го­ди­ни, ис­тра­га ни­је да­ла ко­на­чне ре­зул­та­те у је­дном слу­ча­ју, и то оном за­би­ље­же­ном 1. ав­гус­та у Звор­ни­ку, гдје је ли­кви­ди­ран Че­до Ђо­кић.

Не­за­вршен по­сао МУП РС има и ка­да је ри­јеч о 2015. го­ди­ни, и то у два пре­дме­та, од че­га је је­дан за­би­ље­жен 10. окто­бра у Гра­ди­шци, гдје је уби­јен Ми­лан Ву­ји­чић, а дру­ги у Ба­ња­лу­ци, гдје је све­га де­вет да­на ра­ни­је из пи­што­ља упу­цан Не­бој­ша Чу­бри­ло­вић.

Још че­ти­ри зло­чи­на, по два из 2013. и 2014. го­ди­не, мис­те­ри­ја су за по­ли­ци­ју, а ко­ја је сав по­сао из 2012. го­ди­не ус­пје­шно окон­ча­ла и на ис­тра­ге ста­ви­ла та­чку.

НЕ­РАС­ВИЈЕ­ТЉЕ­НО

Жртва: Ста­ка Сми­ља­нић

Ври­је­ме: 15. март 2013.

Мјес­то: Па­ле

Зло­чин се до­го­дио у ста­ри­чи­ном ста­ну у Ули­ци сер­да­ра Јан­ка Ву­ко­ти­ћа. Не­сре­ћну же­ну, ко­ја је пре­ту­че­на, у Хи­тну по­моћ су пре­ве­зле ко­мши­је и ро­дби­на, али су ље­ка­ри мо­гли са­мо да кон­ста­ту­ју смрт. Об­ду­кци­јом је ут­врђе­но да је ста­ри­ца пре­ту­че­на на с­мрт.

Жртва: Ја­смин Имши­ро­вић

Ври­је­ме: 21. април 2013.

Мјес­то: Ба­ња­лу­ка

Ја­смин Имши­ро­вић зва­ни Жа­бин из Ба­ња­лу­ке уби­јен је у са­че­ку­ши ис­пред згра­де гдје је жи­вио у на­се­љу Ко­чи­ћев ви­је­нац. Ко­мши­је су за­чу­ле по­ви­ке: "По­ли­ци­ја, по­ли­ци­ја!", на­кон че­га су испа­ље­на два хи­ца, ко­јима је Имши­ро­вић погођен из пи­што­ља - у срце и у гру­ди.

Жртва: Ра­до­ван Грбић

Ври­је­ме: 23. април 2014.

Мјес­то: При­је­дор

Ра­до­ван Грбић зва­ни Цу­ле (50) уби­јен је из ауто­мат­ске пу­шке на ку­ћном пра­гу у се­лу Ра­сав­ци, на­до­мак При­је­до­ра, док су ње­го­ва су­пру­га Ма­ри­на и дви­је ма­ло­ље­тне кћер­ке би­ле у ку­ћи. У ње­га су испа­ље­на два ра­фа­ла, на­кон че­га је пао на под, а по­том је по­ко­шен с још је­дним.

Жртва: Не­де­љко Ба­баљ

Ври­је­ме: 2. сеп­тем­бар 2014.

Мјес­то: Ка­ли­но­вик

Ба­баљ је на с­мрт пре­ту­чен у ку­ћи у се­лу Рас­то­вац, код Ка­ли­но­ви­ка, гдје је жи­вио сам. На гла­ви, ти­је­лу и ру­ка­ма уби­је­ног на­ђе­но је мно­го крвних по­дли­ва, што зна­чи да су га уби­це му­чи­ле. Об­ду­кци­јом је ут­врђен лом два ре­бра, те лом првог и дру­гог вра­тног пршље­на, што је проу­зро­ко­ва­ло смрт.

Жртва: Не­бој­ша Чу­бри­ло­вић

Ври­је­ме: 1. окто­бар 2015.

Мјес­то: Ба­ња­лу­ка

Чу­бри­ло­вић, ко­ји је, ка­ко је ра­ни­је објав­ље­но, по­знат по­ли­ци­ји у Сло­ве­ни­ји по трго­ви­ни дро­гом, због че­га је и осу­ђи­ван, уби­јен је у кла­си­чној са­че­ку­ши. Уби­ца је до­сло­вно са­че­као жртву да до­ђе пред ку­ћу, а он­да му је при­шао и у ње­га испа­лио ви­ше ме­та­ка из пи­што­ља.

Жртва: Ми­лан Ву­ји­чић

Ври­је­ме: 10. окто­бар 2015.

Мјес­то: Гра­ди­шка

Ми­лан Ву­ји­чић Вуј­ке уби­јен је хи­ци­ма из ору­жја ис­пред гра­ди­шког ка­фи­ћа "Ка­спер". По­го­ђен је је­дним мет­ком у гру­дни кош, а испа­ље­на су че­ти­ри мет­ка. Ут­врђе­но је да се ра­ди о кла­си­чној са­че­ку­ши.

Та­да је објав­ље­но да у по­ли­ци­ји вје­ру­ју да се убис­тво мо­же при­пи­са­ти про­фе­си­онал­цу.

Жртва: Че­до Ђо­кић

Ври­је­ме: 1. ав­густ 2016.

Мјес­то: Звор­ник

Хи­ци­ма из снај­пе­ра ли­кви­ди­ран је на тре­ћем спра­ту згра­де у цен­тру Звор­ни­ка, гдје је сје­дио са су­пру­гом на те­ра­си. По ри­је­чи­ма мје­шта­на, прво су чу­ли пу­цње, а за­тим и угле­да­ли ти­је­ло му­шкар­ца на те­ре­си, на­кон че­га је прис­ти­гла и по­ли­ци­ја.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Наћелник Шахабаз ЗВ

02.01.2017 21:28

Убиство Чеде Ђокића је идентично убиству Далибора Ђурића у Црној Гори и највјероватније да је у овом случају починилац исти. Убиства су извршена на идентичан начин. Нико се од Зворничке полиције не интересује за овај случај. Нико није контактирао колеге у Црној Гори. Зворничка полиција кажњава само биједу и сиротињу , док криминалци у по бијела дана убијају по Зворнику. Начелник полиције глуми неку силу па изгледа као да је колац прогутао. Они гањају полицајце позорнике дали су коју чашицу ракије трзнули за нову годину, умјесто да гањају криминалце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг

03.01.2017 09:54

Знаци ли то да је ријесено убиство Зељка Вукелица које се догодилоо код зграде МУП_ а или је тај слуцај "застарио"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД САЊА

03.01.2017 14:47

Не читам режимске медије Али да се зна од 2005 до данас само у Приједору није расвјетљено преко двадесет убистава и сумљиви самоубистава.Неко пуно озбиљни треба ово истражити и објавити а не ове дудукове новине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас

03.01.2017 15:04

Код нас полиција само мозе ријесити самоубиство. И то ако је остављено опростајно писмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

03.01.2017 22:01

Од 102 седам нерјесено, па зар то није добар резултат, ал дзаба овом насем смрдљивом народу Бог не мозе угодити. Све похвале за МУП и ја као обицни градјанин се надам да це и тих седам бити расвјетљено. Да су сва ријесена опет би били негативни коментари е па зато и јесмо смрадови невидјени ми сви овде који зивино у БиХ или РС, како хоцете, исти сливник

ОДГОВОРИТЕ