Црвена Звезда - Задар 113:65! И све је речено!

После ЦСКА, Задар му дође као играчка - 113:65! Црвено-бели лако до 16. победе у регионалном такмичењу!

Кошарка 02.01.2017 | 20:45
Црвена Звезда - Задар 113:65! И све је речено!
Шта је Задар после победе против ЦСКА? Дечија игра! Нимало потцењивачки. По простом спортском принцпипу: бољи сам, победићу те. Највише што могу. Нема штедње. С таквим приступом црвено-бели су послали кући Задар с резултатом  113:65 и тако дошли до скора 16/16 у АБА лиги.

Шесторица црвено-белих кошаркаша забележила су двоцифрен учинак у поенима, најефикаснији је са 17 био Нејт Волтерс, али посебно упечатљива била је партија Луке Митровића који је уз 16 кошева - без промашаја - имао и 10 скокова, три асистенције, две украдене за индекс успешности 39! Симоновић је допринео са 15 поена, Дангубић са 14, а Милко Бјелица уз 11 имао и осам асистенција.

Захвални на победу против Армејаца у Евролиги, навијачи су испунили "Пионир" и добили прилику да виде како њихови љубимци растављају противника на просте чиниоце. Када за 20 минута даш 67 поена, то довољно говори о утакмици, али и о разлици у односу на противника.

Био је то својеврсан полигон на коме су Радоњићеви играчи показали публици шта знају, покушали нешто што до сада нису, а деловало је да им је све полазило за руком.  Разлика је била више него очигледна. Јер када у 15 дана тучете три последња првака Европе, јасно је да вам и далеко јаче екипе од Задра не могу ништа.

Митровић је отворио меч с два лака коша, на то су се надовезали Добрић и Јовић, па је већ после мањеод три  минута игре Звезда имала осетну предност. Одбрана је радила свој део посла, Кузмић ударао блокаде и исправљао промашаје у нападу. До краја полувремена прорадио је и Дангубић, Волтерс је показао део свог дефанзивног умећа. Добрић је добио више минута у игри, а томе да ли је задовољан његовом игром Дејан Радоњић је показао аплаузом и пријатељским тапшањем по глави младог кошаркаша.

Навијачи су се опет највећи аплауз дали Марку Симоновићу, а када је био у игри чим би лопта полетела ка њему чуло се громогласно ”шуууут“ са трибина. Шансу да заигра добио јеПетар Ракићевић коме ће сваки минут бити драгоцен.

После 10 минута игре црвено-бели су водили водили с 30:11, на полувремену је било - 67:27, односно 40 разлике! Звезда је била надмоћна на свим пољима, имала бољи шут, јачу унутрашњу игру, боље контранападе. Гостима се није добро писало...

А и у другом полувремену читали су Задрани исти рукопис. Симоновић је наставио да држи оловку код себе и тројкама је засипао мрежицу Задра. Празнично расположење почело је увелико у тим моментима, притиска није било, па је до краја треће деонице на семафору писало 96:40.

Последња четвртина била је само формалност мада су црвено-бели било милостивији, па су Задрани прошли боље него када су у октобру изгубили са 62:120 од Цедевите што је најубедљивија победа неког тима у историји АБА лиге.  Али ова и оваква Звезда и без тог рекорда је НБА ниво за поједине ривале из регионалног такмичења.

И наоштрила је канџе пред одлазак у Каунас где гостује Жалгирису 5. јануара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЗАДАР 113:65
/30:11, 37:16, 29:13, 17:25/

Дворана Пионир;
Судије: Драгојевић, Шпендл, Ђундић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 17, Дангубић 14, Митровић 16 (10ск, индекс успешности 39), Лазић 10, Добрић 8, Симоновић 15, Ракићевић 2, Џенкинс 8, Гудурић 8, Јовић , Кузмић 2, Бјелица 11 (8ас);
ЗАДАР: Башић, Вранеш 4, Јеленковић 2, Крајина 12, Шпалета, Брзоја 10, Маринковић 20, Бараћ 13, Рамљак 4, Вркић.

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар