Crvena Zvezda - Zadar 113:65! I sve je rečeno!

Posle CSKA, Zadar mu dođe kao igračka - 113:65! Crveno-beli lako do 16. pobede u regionalnom takmičenju!

Košarka 02.01.2017 | 20:45
Crvena Zvezda - Zadar 113:65! I sve je rečeno!
Šta je Zadar posle pobede protiv CSKA? Dečija igra! Nimalo potcenjivački. Po prostom sportskom princpipu: bolji sam, pobediću te. Najviše što mogu. Nema štednje. S takvim pristupom crveno-beli su poslali kući Zadar s rezultatom  113:65 i tako došli do skora 16/16 u ABA ligi.

Šestorica crveno-belih košarkaša zabeležila su dvocifren učinak u poenima, najefikasniji je sa 17 bio Nejt Volters, ali posebno upečatljiva bila je partija Luke Mitrovića koji je uz 16 koševa - bez promašaja - imao i 10 skokova, tri asistencije, dve ukradene za indeks uspešnosti 39! Simonović je doprineo sa 15 poena, Dangubić sa 14, a Milko Bjelica uz 11 imao i osam asistencija.

Zahvalni na pobedu protiv Armejaca u Evroligi, navijači su ispunili "Pionir" i dobili priliku da vide kako njihovi ljubimci rastavljaju protivnika na proste činioce. Kada za 20 minuta daš 67 poena, to dovoljno govori o utakmici, ali i o razlici u odnosu na protivnika.

Bio je to svojevrsan poligon na kome su Radonjićevi igrači pokazali publici šta znaju, pokušali nešto što do sada nisu, a delovalo je da im je sve polazilo za rukom.  Razlika je bila više nego očigledna. Jer kada u 15 dana tučete tri poslednja prvaka Evrope, jasno je da vam i daleko jače ekipe od Zadra ne mogu ništa.

Mitrović je otvorio meč s dva laka koša, na to su se nadovezali Dobrić i Jović, pa je već posle manjeod tri  minuta igre Zvezda imala osetnu prednost. Odbrana je radila svoj deo posla, Kuzmić udarao blokade i ispravljao promašaje u napadu. Do kraja poluvremena proradio je i Dangubić, Volters je pokazao deo svog defanzivnog umeća. Dobrić je dobio više minuta u igri, a tome da li je zadovoljan njegovom igrom Dejan Radonjić je pokazao aplauzom i prijateljskim tapšanjem po glavi mladog košarkaša.

Navijači su se opet najveći aplauz dali Marku Simonoviću, a kada je bio u igri čim bi lopta poletela ka njemu čulo se gromoglasno ”šuuuut“ sa tribina. Šansu da zaigra dobio jePetar Rakićević kome će svaki minut biti dragocen.

Posle 10 minuta igre crveno-beli su vodili vodili s 30:11, na poluvremenu je bilo - 67:27, odnosno 40 razlike! Zvezda je bila nadmoćna na svim poljima, imala bolji šut, jaču unutrašnju igru, bolje kontranapade. Gostima se nije dobro pisalo...

A i u drugom poluvremenu čitali su Zadrani isti rukopis. Simonović je nastavio da drži olovku kod sebe i trojkama je zasipao mrežicu Zadra. Praznično raspoloženje počelo je uveliko u tim momentima, pritiska nije bilo, pa je do kraja treće deonice na semaforu pisalo 96:40.

Poslednja četvrtina bila je samo formalnost mada su crveno-beli bilo milostiviji, pa su Zadrani prošli bolje nego kada su u oktobru izgubili sa 62:120 od Cedevite što je najubedljivija pobeda nekog tima u istoriji ABA lige.  Ali ova i ovakva Zvezda i bez tog rekorda je NBA nivo za pojedine rivale iz regionalnog takmičenja.

I naoštrila je kandže pred odlazak u Kaunas gde gostuje Žalgirisu 5. januara.

CRVENA ZVEZDA - ZADAR 113:65
/30:11, 37:16, 29:13, 17:25/

Dvorana Pionir;
Sudije: Dragojević, Špendl, Đundić

CRVENA ZVEZDA: Volters 17, Dangubić 14, Mitrović 16 (10sk, indeks uspešnosti 39), Lazić 10, Dobrić 8, Simonović 15, Rakićević 2, Dženkins 8, Gudurić 8, Jović , Kuzmić 2, Bjelica 11 (8as);
ZADAR: Bašić, Vraneš 4, Jelenković 2, Krajina 12, Špaleta, Brzoja 10, Marinković 20, Barać 13, Ramljak 4, Vrkić.

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar