Поскупљује карта градског превоза?

Са новом годином долазе бројна поскупљења, а на помолу је и повећање цијене карата у градском превозу. Бањалучани су огорчени.

Република Српска 02.01.2017 | 19:30
Поскупљује карта градског превоза?
Нови удар на џепове грађана. Од 1. фебруара највјероватније ће доћи и до повећања цијене карата у јавном градском превозу. Превозници су поднијели захтјев за корекцију цијена и чекају одговор града.

Путници који свакодневно путују огорчени су. Кажу да поскупљење цијене превоза не могу оправдати ни чињеницом да је дошло до поскупљења горива.

Ипак, размишља се о јединственим картама, односно да путници са једном картом могу да се возе са свим или барем више превозника. То је уједно било и једно од предизборних обећања градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

Цијена појединачне карте последњи пут мијењана је у јануару прошле године. Тада је у договору града и аутобуских превозника одлучено да цијена са 1,60 КМ буде спуштена на 1,40 КМ.

Осим појединачних, вјероватно ће доћи и до поскупљења мјесечних карата.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

путник

02.01.2017 19:04

Незнам дали игдје у региону (нецу да говорим даље) има толико разлицитих превозника у градском саобрацају као у Бања Луци. А да не говорим о стању аутобуса, возацима и праисторијској наплати карата до неугледних табли са редовима возње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха Балканци

02.01.2017 19:16

Градоначелник је обукао бијелу кошу. Може си је приуштити пошто му је плата 5000 а има на располагању и службени ауто и возача. Не само да мјесечна може поскупити него и гориво. Склоните се да продју плавокрваши на кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзомба

02.01.2017 19:28

Направите фомаци аутобус па це карта бити јефтинија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тракториста

02.01.2017 19:29

Ја успем плавог дизела па се возим к'о вас гадонацелник. А маце само добацују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцја посла

02.01.2017 19:30

Ала це га растргати кад нестане мазута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

02.01.2017 19:47

Добро сте изабрали, узивајте сад. А и цијена гријања иде горе. Ха ха ха заузили сте да узивате....нисте ли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

корисник зоне два

02.01.2017 20:12

Када су смањили цијене карата у зони један односно у градској зони нама у зони два су оставили цијене керте каква је и била знаци није било смањења па ваљда би био ред бар сад да нам их не поскупљују а и на новогодисњу ноц нисмо имали превоз нег до двадесет и три цаса као и радним данима иако возе два превозника Ауто превоз и Боцац а путника су пуни и једни и други на сваких петнаест минута. Толико о њиховом раду и постовању према путницима из друге зоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добри моји новинари и остали гласаци

02.01.2017 20:32

Ја сам нови сеф градске управе, главми с баја у овом граду. Има много врста аутобусних карата. У игри је сваста. Док се то све анализира, и посто ми немамо софтвер који то прати, процице ми овај мандат. Дакле, ако хоцете да се по том питању несто уради, морате ми дсти јос један мандат. Уколико не будете мене опет изгласали, нецете се возити никако. Ето, овај пут толико, сад морам ици уговорити орање, Знате да поцетком марта сијем кромпир. Засто ја сијем кромпир? Радимо истразивање у вези с радом Топлане на кромпир. Неце гријати као на мазут али це радијатори бити бар млаки. Топлана је наса ноцна мора, лако изгубимо фотеље због Топлане. Зато морам сву пазњу усмјерити на кромпир.А ви, здрави били, сви пред Боску, у Зимзоград.

ОДГОВОРИТЕ