Poskupljuje karta gradskog prevoza?

Sa novom godinom dolaze brojna poskupljenja, a na pomolu je i povećanje cijene karata u gradskom prevozu. Banjalučani su ogorčeni.

Republika Srpska 02.01.2017 | 19:30
Poskupljuje karta gradskog prevoza?
Novi udar na džepove građana. Od 1. februara najvjerovatnije će doći i do povećanja cijene karata u javnom gradskom prevozu. Prevoznici su podnijeli zahtjev za korekciju cijena i čekaju odgovor grada.

Putnici koji svakodnevno putuju ogorčeni su. Kažu da poskupljenje cijene prevoza ne mogu opravdati ni činjenicom da je došlo do poskupljenja goriva.

Ipak, razmišlja se o jedinstvenim kartama, odnosno da putnici sa jednom kartom mogu da se voze sa svim ili barem više prevoznika. To je ujedno bilo i jedno od predizbornih obećanja gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Cijena pojedinačne karte poslednji put mijenjana je u januaru prošle godine. Tada je u dogovoru grada i autobuskih prevoznika odlučeno da cijena sa 1,60 KM bude spuštena na 1,40 KM.

Osim pojedinačnih, vjerovatno će doći i do poskupljenja mjesečnih karata.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

putnik

02.01.2017 19:04

Neznam dali igdje u regionu (necu da govorim dalje) ima toliko razlicitih prevoznika u gradskom saobracaju kao u Banja Luci. A da ne govorim o stanju autobusa, vozacima i praistorijskoj naplati karata do neuglednih tabli sa redovima voznje.

ODGOVORITE
Name

Oj ha Balkanci

02.01.2017 19:16

Gradonačelnik je obukao bijelu košu. Može si je priuštiti pošto mu je plata 5000 a ima na raspolaganju i službeni auto i vozača. Ne samo da mjesečna može poskupiti nego i gorivo. Sklonite se da prodju plavokrvaši na kredit.

ODGOVORITE
Name

Dzomba

02.01.2017 19:28

Napravite fomaci autobus pa ce karta biti jeftinija.

ODGOVORITE
Name

Traktorista

02.01.2017 19:29

Ja uspem plavog dizela pa se vozim k'o vas gadonacelnik. A mace samo dobacuju.

ODGOVORITE
Name

Vucja posla

02.01.2017 19:30

Ala ce ga rastrgati kad nestane mazuta.

ODGOVORITE
Name

Ha ha ha

02.01.2017 19:47

Dobro ste izabrali, uzivajte sad. A i cijena grijanja ide gore. Ha ha ha zauzili ste da uzivate....niste li?

ODGOVORITE
Name

korisnik zone dva

02.01.2017 20:12

Kada su smanjili cijene karata u zoni jedan odnosno u gradskoj zoni nama u zoni dva su ostavili cijene kerte kakva je i bila znaci nije bilo smanjenja pa valjda bi bio red bar sad da nam ih ne poskupljuju a i na novogodisnju noc nismo imali prevoz neg do dvadeset i tri casa kao i radnim danima iako voze dva prevoznika Auto prevoz i Bocac a putnika su puni i jedni i drugi na svakih petnaest minuta. Toliko o njihovom radu i postovanju prema putnicima iz druge zone

ODGOVORITE
Name

Dobri moji novinari i ostali glasaci

02.01.2017 20:32

Ja sam novi sef gradske uprave, glavmi s baja u ovom gradu. Ima mnogo vrsta autobusnih karata. U igri je svasta. Dok se to sve analizira, i posto mi nemamo softver koji to prati, procice mi ovaj mandat. Dakle, ako hocete da se po tom pitanju nesto uradi, morate mi dsti jos jedan mandat. Ukoliko ne budete mene opet izglasali, necete se voziti nikako. Eto, ovaj put toliko, sad moram ici ugovoriti oranje, Znate da pocetkom marta sijem krompir. Zasto ja sijem krompir? Radimo istrazivanje u vezi s radom Toplane na krompir. Nece grijati kao na mazut ali ce radijatori biti bar mlaki. Toplana je nasa nocna mora, lako izgubimo fotelje zbog Toplane. Zato moram svu paznju usmjeriti na krompir.A vi, zdravi bili, svi pred Bosku, u Zimzograd.

ODGOVORITE