Лудило се наставља - умјесто у Торино, Витсел у Кини! Али не гдје је најављено...

Кинеско трансфер лудило се наставља, после фрапантних трансфера Карлоса Тевеса, Оскара, али и нашег Немање Гудеља, на ред је дошао и Аксел Витсел.

Фудбал 02.01.2017 | 18:30
Лудило се наставља - умјесто у Торино, Витсел у Кини! Али не гдје је најављено...
Било је јасно да белгијски репрезентативац напушта Зенит, пошто му је уговор са тимом из Санкт Петербурга истицао на крају сезоне, али су сви очекивали да ће појачати Јувентус.

Међутим, огроман новац с којим Кинези располажу поново је учинио своје, па ће бивши везиста Стандарда из Лијежа и Бенфике појачати новог прволигаша најмногољудније земље света – Тјанђин Кванжану.

Иако је деловало да ће и он у Шангај СИПГ, који му је нудио најпре 12.000.000, па потом и 18.000.000 евра годишње, али је нови прволигаш успео да остави Витсела и његове представнике без текста – понудивши му 18.000.000 евра, уз бонусе у висини од три милиона.

Фабио Канаваро је тако на располагање добио сјајног везисту, који ће се прикључити неколицини Бразилаца у тиму, док се и даље чека одговор Фиорентине на понуду за Николу Калинића – тешку 40.000.000 евра(!?).

Такође, Зенит ће за играча коме за шест месеци истиче уговор, и може већ сада да потпише предуговор с неким клубом, добити чак 25.000.000 евра.

За крај, медији у Енглеској преносе да је Тјанђин понудио Челсију 90.000.000 евра за најбољег стрелца Премијер лиге Дијега Косту!

“Ово је јако тешка одлука за мене. С једне стране имам понуду великог Јувентуса, а с друге понуду која је одлична за моју породицу и не постоји начин да је одбијем. Навијацу за Јувентус и надам се да це освојити Лигу шампиона", рекао је Витсел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар