Ludilo se nastavlja - umjesto u Torino, Vitsel u Kini! Ali ne gdje je najavljeno...

Kinesko transfer ludilo se nastavlja, posle frapantnih transfera Karlosa Tevesa, Oskara, ali i našeg Nemanje Gudelja, na red je došao i Aksel Vitsel.

Fudbal 02.01.2017 | 18:30
Ludilo se nastavlja - umjesto u Torino, Vitsel u Kini! Ali ne gdje je najavljeno...
Bilo je jasno da belgijski reprezentativac napušta Zenit, pošto mu je ugovor sa timom iz Sankt Peterburga isticao na kraju sezone, ali su svi očekivali da će pojačati Juventus.

Međutim, ogroman novac s kojim Kinezi raspolažu ponovo je učinio svoje, pa će bivši vezista Standarda iz Liježa i Benfike pojačati novog prvoligaša najmnogoljudnije zemlje sveta – Tjanđin Kvanžanu.

Iako je delovalo da će i on u Šangaj SIPG, koji mu je nudio najpre 12.000.000, pa potom i 18.000.000 evra godišnje, ali je novi prvoligaš uspeo da ostavi Vitsela i njegove predstavnike bez teksta – ponudivši mu 18.000.000 evra, uz bonuse u visini od tri miliona.

Fabio Kanavaro je tako na raspolaganje dobio sjajnog vezistu, koji će se priključiti nekolicini Brazilaca u timu, dok se i dalje čeka odgovor Fiorentine na ponudu za Nikolu Kalinića – tešku 40.000.000 evra(!?).

Takođe, Zenit će za igrača kome za šest meseci ističe ugovor, i može već sada da potpiše predugovor s nekim klubom, dobiti čak 25.000.000 evra.

Za kraj, mediji u Engleskoj prenose da je Tjanđin ponudio Čelsiju 90.000.000 evra za najboljeg strelca Premijer lige Dijega Kostu!

“Ovo je jako teška odluka za mene. S jedne strane imam ponudu velikog Juventusa, a s druge ponudu koja je odlična za moju porodicu i ne postoji način da je odbijem. Navijacu za Juventus i nadam se da ce osvojiti Ligu šampiona", rekao je Vitsel.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar