ПЛ: Без голова на Риверсајду, на отварању кола!

Мидлсбро и Лестер Сити одиграли су меч без голова на отварању 20. кола Премијер лиге. Лош фудбал на Риверсајду, Лестер ни бледа сенка шампиона! Само је ветар тресао мреже - 0:0.

Фудбал 02.01.2017 | 16:00
ПЛ: Без голова на Риверсајду, на отварању кола!
Празнично расположење, први меч дана у Премијер лиги и први сусрет 20. кола, игра шампион Енглеске... Рекао би човек - уживанција, гледаће се добар фудбал, кад оно - мућак! На Риверсајду су Милдзбро и Лестер одиграли мршавих 0:0.

А, деловало је да није ни могло другачије да се заврши. По истеку сата времена утакмице на енглеским медијима појавио се занимљив коментар - "гол ћемо видети само ако буде аутогол". Толико о квалитету фудбала.

Лестер је мало боље почео меч, касније Мидлзбро преузео иницијативу, а да не беше Џорџа Френда који је у 31. минуту заменио Барагана, не бисмо видели ни понеки симпатичан потез и дриблинг.

Лестер је играо без Џејмија Вардија који је имао суспензију због картона, док су Ислам Слимани и Дани Дринквотер били одсутни због прехладе. То је узело свој данак, недостајало је оштрине у нападу Лисица.

Ранијери је покушавао да размрда свој тим, у 71. и 74. минуту извршио измене па уместоМареза и Оказакија увео Мусу и Греја, али му ни то није донело промену резултата. У надокнади времена Лисице су имале шансу, али се Уљоа није најбоље снашао. Потом је шампион Енглеске имао и слободан ударац, али ни после њега гости нису могли до три бода.

'Боро' је уписао седми реми и стигао до 19 бода, па је остао 16. на табели, док су 'Лисице' на 14. позицији са два бода више.

Дуел на Риверсајду био је поприлично досадан, готово да нисмо видели праву шансу за 90 минута фудбала, али домаћи ипак имају више разлога да жале.

Они су на моменте били ти који су конкретније претили, а најбољу, може се рећи и једину, шансу пропустио је Гастон Рамирес у 83. минуту – када је из добре позиције, са нешто мање од десет метара, шутирао поред стативе гола Каспера Шмајхела.

Опасно по гол Мидлсброа било је у надокнади времена, али је смушеност гостију и солидна интервенција дефанзиваца домаћина била довољна да промене резултат ипак не буде.

Премијер лига – 20. коло:

Мидлсбро – Лестер Сити 0:0
16.00 Евертон – Саутемптон
16.00 Манчестер Сити – Барнли
16.00 Сандерленд – Ливерпул
16.00 Вест Бромич – Хал Сити
18.15 Вест Хем – Манчестер Ј.

уторак:
20.45 Борнмут – Арсенал
21.00 Кристал Палас – Свонси Сити
21.00 Стоук Сити – Вотфорд

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар