PL: Bez golova na Riversajdu, na otvaranju kola!

Midlsbro i Lester Siti odigrali su meč bez golova na otvaranju 20. kola Premijer lige. Loš fudbal na Riversajdu, Lester ni bleda senka šampiona! Samo je vetar tresao mreže - 0:0.

Fudbal 02.01.2017 | 16:00
PL: Bez golova na Riversajdu, na otvaranju kola!
Praznično raspoloženje, prvi meč dana u Premijer ligi i prvi susret 20. kola, igra šampion Engleske... Rekao bi čovek - uživancija, gledaće se dobar fudbal, kad ono - mućak! Na Riversajdu su Mildzbro i Lester odigrali mršavih 0:0.

A, delovalo je da nije ni moglo drugačije da se završi. Po isteku sata vremena utakmice na engleskim medijima pojavio se zanimljiv komentar - "gol ćemo videti samo ako bude autogol". Toliko o kvalitetu fudbala.

Lester je malo bolje počeo meč, kasnije Midlzbro preuzeo inicijativu, a da ne beše Džordža Frenda koji je u 31. minutu zamenio Baragana, ne bismo videli ni poneki simpatičan potez i dribling.

Lester je igrao bez Džejmija Vardija koji je imao suspenziju zbog kartona, dok su Islam Slimani i Dani Drinkvoter bili odsutni zbog prehlade. To je uzelo svoj danak, nedostajalo je oštrine u napadu Lisica.

Ranijeri je pokušavao da razmrda svoj tim, u 71. i 74. minutu izvršio izmene pa umestoMareza i Okazakija uveo Musu i Greja, ali mu ni to nije donelo promenu rezultata. U nadoknadi vremena Lisice su imale šansu, ali se Uljoa nije najbolje snašao. Potom je šampion Engleske imao i slobodan udarac, ali ni posle njega gosti nisu mogli do tri boda.

'Boro' je upisao sedmi remi i stigao do 19 boda, pa je ostao 16. na tabeli, dok su 'Lisice' na 14. poziciji sa dva boda više.

Duel na Riversajdu bio je poprilično dosadan, gotovo da nismo videli pravu šansu za 90 minuta fudbala, ali domaći ipak imaju više razloga da žale.

Oni su na momente bili ti koji su konkretnije pretili, a najbolju, može se reći i jedinu, šansu propustio je Gaston Ramires u 83. minutu – kada je iz dobre pozicije, sa nešto manje od deset metara, šutirao pored stative gola Kaspera Šmajhela.

Opasno po gol Midlsbroa bilo je u nadoknadi vremena, ali je smušenost gostiju i solidna intervencija defanzivaca domaćina bila dovoljna da promene rezultat ipak ne bude.

Premijer liga – 20. kolo:

Midlsbro – Lester Siti 0:0
16.00 Everton – Sautempton
16.00 Mančester Siti – Barnli
16.00 Sanderlend – Liverpul
16.00 Vest Bromič – Hal Siti
18.15 Vest Hem – Mančester J.

utorak:
20.45 Bornmut – Arsenal
21.00 Kristal Palas – Svonsi Siti
21.00 Stouk Siti – Votford

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar