Чикаго: У 3.550 напада 762 мртвих

У 3.550 оружаних напада, колико их је у Чикагу, у САД-у, изведено током 2016. године, убијене су 762, а рањена 4.331 особа.

Свијет 02.01.2017 | 15:06
Чикаго: У 3.550 напада 762 мртвих
Чикашка полиција објавила је статистичке податке о криминалним радњама у том граду током протеклих 12 мјесеци.

Званичници полиције Чикага су смрт неколико стотина и рањавање неколико хиљада људи назвали "неприхватљивим" и додали како су насилни догађаји досегли највиши ниво у протекле двије деценије.

Припадници полиције су саопшили како су велики број напада у којима је коришћено оружје без дозволе извели припадници банди. Током 2016. године, припадници безбједносних снага заплијенили су 8.300 комада оружја без дозволе.

Осим тога, прошле године запослено је око хиљаду нових припадника чикашке полиције која у оквиру ефикасније борбе против насиља намјерава формирати локалне јединице за откривање криминала и обавјештавање.

Такође, полиција инвестира у технологију која ће помоћи у сузбијању напада те сарађује са законодавним органима о увођењу оштријих казни за оне који понове злочин "кријумчарење оружја". Посебно велики број насилних догађаја дешава се на југу и западу Чикага.

(Анадолија)
(Фото: Реутерс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

захвалност

02.01.2017 14:54

Напокон и нека вијест (назалост тузна) за коју се не окривљује ИСИЛ. Бем им ..... свима који у име вјере, идеологије, расе, дроге или било цега другог убијају невине како би доказале своје идеј. Хоце ли ико измислити орузје против расне, вјерске и националне мрзње?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

02.01.2017 16:04

Полиција у вецини земаља свијета покусава безуспхесно да изадје и стане у крај разним бандама. ЈЕДИНО ресење у овој борби против криминала јесте да дрзавне власти дозволи народу да се он сам наоруза и тако застити од бандитски напада у којим осим криминалаца страдају такодје и невини људи!

Name

Тихи

02.01.2017 16:18

У Америци су афро американе изоловани и стпани у гхето гдје владају криминалци..Нпр у Детроиду зиве вецином Црнци који су сиромасни док на периферији зиве бијелци који су цак преградили улице да би спријецили да долазе црнци у њихове цетврти. А Американци пуни уста демократије и зеле показати како други свијет треба да зиви док у њиховом двористу смрди од расизма и свега сто нема везе са демократијом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.01.2017 16:58

Исто ко и у Русији са Цеценима. Или Кини са Тибетанцима. Тако еј гдје су бољи људи мањина.

Name

Михаило Микиц

02.01.2017 19:42

Тихи, то је некада било тако. Сада висе није. Данас црнци у САД зиве исто као бјелци. Они црнци који хоце да иду у сколу и да раде, а таквих је сваким даном све висе, зиве цесто пута и боље од бјелаца. Проблем је код америцки црнаца њихова мрзња према бјелцина и зеља за осветом сто су некада црнци били робови. Зато требају да захвале највисе трговцима црним робљем који нису били бјелци него су они вецином били припадници "изабраног народа Бозијег!"