Ова жена спаја Путина и Вучића

Сигурно никада ово не бисте ни помислили, али...

Србија 02.01.2017 | 13:10
Ова жена спаја Путина и Вучића
Марушка Топаловић (50) из Прељине код Чачка већ двије деценије прави кравате и ешарпе за најмоћније људе свијета! Она са поносом истиче да њене креације носи чак и предсједник Русије Владимир Путин, коме је прву кравату поклонила још прије десет година.

Поред Путина, Марушкине моделе носе и најмоћније даме света попут краљице Елизабете, Ангеле Меркел и Хилари Клинтон. Марушка каже да је са прављењем кравата почела из хобија почетком деведесетих, да би данас од тога развила озбиљан бизнис.

За ову талентовану Српкињу и њене оригиналне радове чуло се у цијелом свијету, од Русије до Холивуда.

"Моје кравате носе многи познати свјетски лидери, али ја сам посебно поносна што је међу њима и руски предсједник Владимир Путин. Из мог модног атељеа пут Москве отишло је неколико кравата и то као државни поклон Владе Србије и Привредне коморе", каже Марушка.



"Путин је и преко амбасаде Руске Федерације у Београду добијао наше кравате, тако да има читаву колекцију, на шта смо баш поносни. То су најквалитетније уникатне кравате од пробраних материјала и дезена који се уклапају у Путинов стил одијевања", открива Марушка.

Прва кравата за Путина направљена је још прије десетак година као поклон који је из Привредне коморе Србије послат у Русију.

"Тада смо, осим за Путина, направили кравате и за Лаврова и Медведева. Наша делегација их је приликом посјете Москви уручила као поклон Србије. Том приликом Путин је из Чачка поред кравате бренда 'Марушка' добио и чачанску ракију 'јелички дукат'. Жељели смо да Путину представимо оно најбоље што имамо из нашег краја", истиче Марушка.

Иначе, Марушка је са својим краватама, марамама и ешарпама већ одавно постала препознатљив српски бренд. Све је почело прије двадесетак година као породична фирма у Прељини, коју Марушка води са супругом Мирославом.



Данас њихова фирма има 14 стално запослених радника, међу којима су син Раденко, који је дизајнер, и кћерка Милица, апсолвент права. Годишње израде више од 30.000 уникатних ешарпи и кравата, које најчешће заврше код биране клијентеле и углавном се раде по наруџбини.

"Занимљиво је да су приликом посјете нашег председника Томислава Николића Москви и он и Путин носили кравате из нашег модног атељеа. Било је занимљиво када су једном питали руског предсједника да ли има нешто из Србије, а он је истог часа показао на кравату! То ме је баш обрадовало, а у мом послу боља сатисфакција заиста не постоји. Такође, из нашег студија је по специјалној поруџбини отишла и поклон ешарпа за прву даму Русије", каже Марушка.

Кравате “марушка” носе премијер Србије Александар Вучић и готово сви министри. Саговорница каже да би био предуг списак ако би набрајала државнике, јавне личности, глумце, амбасадоре који носе овај незаобилазни мушки модни детаљ.

"Не знамо заиста гдје су све као поклони завршили наши производи. Али је много лијепо када гледам на телевизији или у новинама на неком политичару препознам 'марушка' кравату. Не знам колико је наших кравата стигло до Путина, јер многи страни државници, амбасадори и пословни људи код нас купују кравате као поклон за њега", каже кроз осмијех Марушка.

(Информер/Србија данас)
(Фото: Реутерс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТразимоРјесењеНеКривце

02.01.2017 14:01

Цаст свака! Мали бизниси су рјесење за економски напредак. Престанимо са кукањем и кривљејем другог за ситуацију у којој смо. Свак нека да свој допринос, дрзава це бити јака а нација здрава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка Стјепановић

08.05.2017 09:52

Ово је нешто нај лепше што сам данас прочитала.Много волим Владимира Путина Русију и Руски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка Стјепановић

08.05.2017 10:00

Жеља ми је да упознам Владимира Путина јер много ми је драг као човек његов глас његов осмех.Много волим Руски народ и Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка Стјепановић

08.05.2017 10:05

Волела би да упознам Владимира Путина много ми је драг волим његов осмех његов глас.Много волим Русију и Руски народ.Они су нама Србима браћа и сестре ЗАУВЕК!

ОДГОВОРИТЕ