Срећа: Сарајлија за длаку избјегао смрт

Срећа и невјеројатна случајност због које је остао жив, те сати панике и још недоживљеног страха оно су по чему ће бивши кошаркашки репрезентативац Шведске и Хрватске, 31-годишњи Дамир Маркота памтити дочек нове 2017. године у Истанбулу у којем већ другу сезону игра за прволигаша Истанбул ББ.

Свијет 02.01.2017 | 08:11
Срећа: Сарајлија за длаку избјегао смрт
"Запутили смо се према Реини, али пријатељ који тамо ради није ми се јављао на телефон па нисмо улазили. Киша је падала, жена и ја смо се сакрили под надстрешницу аутобуске странице и још неко вријеме чекали. С обзиром на то да се није јављао отишли смо у један локал. Можда смо унутра били десетак минута, тешко ми је одредити вријеме, кад је ди-џеј прекинуо програм, угасио музику и почео причати на турском.

Ништа нисмо разумјели, али чим смо видјели како људи плачу, трче на све стране, да се нешто страшно догодило. Убрзо смо чули да се ради о бомби и пуцњави у Реини и тад су нас ухватили страх и паника, тада смо се следили. Заправо, и не знам најбоље описати тај осјећај. Мало страха, мало среће јер смо живи, али заправо се осјећаш глупо и празно.

Раније сам чуо да исти газда држи оба клуба па нисам знао хоће ли се напад наставити. Ради се о улици и дијелу Истанбула попут нашег Јаруна. У близини је море, “мувинг” је увијек највећи у граду, а Реина је најпопуларнији турски клуб у којем ако нема политичара, богаташа и утицајних људи, онда сигурно има њихове дјеце.

Тек око пет, шест ујутро смо напустили хотел у који смо се сакрили. И тамо је било страшно. Људи падају на кољена од муке, плача… Неки су и рањени долазили. Осјећај је био одвратан.

Ово је већ трећи пут. Прво Таксим, затим стадион Бешикташа поред којег свакодневно пролазим, а сада смо још и ми скоро настрадали. Ако и останем до краја сезоне, сигурно ме жена и син неће посјећивати овдје, изјавио је Дамир, иначе рођени Сарајлија, за Јутарњи лист.

(Јутарњи лист)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сарајлија?

02.01.2017 08:49

Играо за Сwеден и Хр.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста цес..

02.01.2017 09:13

Такве су ти поједине Сарајлије

Name

?

02.01.2017 09:36

Бас ме интересује ко ли му је "бабо"!?

Name

СА-ЗВ

02.01.2017 11:15

Дамире,драго ми је Богу хвала,да се све добро заврсило.Као дјеца,били смо добри другари с Ценгиц Виле 2.Свако добро теби и твојој породици. Свака цаст Дамиру,тј Миси,како смо га звали тада.И ста то има везе,ко му је отац? Ко смо ми да судимо и расудјујемо?!?!Нека свако стави упитник изнад себе,и своје главе.Дамир је постигао доста ствари у зивоту позитивних.

ОДГОВОРИТЕ