"Он може да не игра 6 мјесеци, па да освоји Вимблдон"!

Бивши тренер Роџера Федерера Пол Анакон каже да Швајцарац може да се врати у врхунску форму након дуге паузе због повреде, па чак и да освоји гренд слем пехар.

Тенис 02.01.2017 | 13:15
"Он може да не игра 6 мјесеци, па да освоји Вимблдон"!
Федерер се вратио на терен у понедељак у Хопман купу, а Анакон предвиђа да ће до Вимблдона сигурно бити онај прави.

"Прошле године је у Лондону био у полуфиналу, иако је иза себе имао тешку годину. Нема разлога да не заигра на истом нивоу поново", рекао је Анакон.

Човек који је тренирао власника 17 гренд слем титула у периоду од 2010. до 2013. године рекао је за ББЦ да ће Федерер на Вимблдону бити један од фаворита.

"Када погледате његове резултате, нарочито на трави, ако је здрав биће јако тешко не сместити његово име у исту реченицу са осталим фаворитима. Све се своди на здравље, а мислим да сигурно може да се бори за још један велики трофеј", каже Анакон.

Федерер због повреде колена није играо од прошлог јула, а пауза коју је направио после пораза од Милоша Раонића на Вимблдону је једна од ретких у његовој каријери.

"Дуго одсуство би могло да буде и добро за њега. Имао је времена да се опорави и освежи. Шест месеци није критично, није погубно за каријеру. Знам колико напорно Роџер ради и колико је посвећен у припремама. Свакако је изазов, али велики играчи воле изазов. Очекујем од њега велике ствари, јер је он велики играч", каже Анакон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар