"On može da ne igra 6 mjeseci, pa da osvoji Vimbldon"!

Bivši trener Rodžera Federera Pol Anakon kaže da Švajcarac može da se vrati u vrhunsku formu nakon duge pauze zbog povrede, pa čak i da osvoji grend slem pehar.

Tenis 02.01.2017 | 13:15
"On može da ne igra 6 mjeseci, pa da osvoji Vimbldon"!
Federer se vratio na teren u ponedeljak u Hopman kupu, a Anakon predviđa da će do Vimbldona sigurno biti onaj pravi.

"Prošle godine je u Londonu bio u polufinalu, iako je iza sebe imao tešku godinu. Nema razloga da ne zaigra na istom nivou ponovo", rekao je Anakon.

Čovek koji je trenirao vlasnika 17 grend slem titula u periodu od 2010. do 2013. godine rekao je za BBC da će Federer na Vimbldonu biti jedan od favorita.

"Kada pogledate njegove rezultate, naročito na travi, ako je zdrav biće jako teško ne smestiti njegovo ime u istu rečenicu sa ostalim favoritima. Sve se svodi na zdravlje, a mislim da sigurno može da se bori za još jedan veliki trofej", kaže Anakon.

Federer zbog povrede kolena nije igrao od prošlog jula, a pauza koju je napravio posle poraza od Miloša Raonića na Vimbldonu je jedna od retkih u njegovoj karijeri.

"Dugo odsustvo bi moglo da bude i dobro za njega. Imao je vremena da se oporavi i osveži. Šest meseci nije kritično, nije pogubno za karijeru. Znam koliko naporno Rodžer radi i koliko je posvećen u pripremama. Svakako je izazov, ali veliki igrači vole izazov. Očekujem od njega velike stvari, jer je on veliki igrač", kaže Anakon.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar