Новогодишњи интервју - Дејан Савић: Ми доказујемо да је немогуће - могуће!

"За некога су ОИ за четири године, а за нас су већ сутра. У ВСС се озбиљно размишља о свим темама, план је увелико спреман", казао је Дејан Савић у новогодишњем интервјуу за агенцију Тањуг.

Остали спортови 03.01.2017 | 00:00
Новогодишњи интервју - Дејан Савић: Ми доказујемо да је немогуће - могуће!
Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић у новогодишњем интервјуу за Тањуг оценио је да је година иза нас, у којој је његова екипа освојила све што може да се освоји, била фантастична, али да се то заборавља и са истим мотивом креће испочетка ка крајњем циљу - одбрани злата на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Српски ватерполисти у 2016. години својили су титуле олимпијског и европског првака и Светску лигу, а харизматични Савић истиче да су његови изабраници показали како се руше границе.

"Земља смо која у спорту доказује да је немогуће могуће. Мотив се врло лако нађе, играчи и ја смо такмичари и у спорту се брзо заборавља шта се урадило. Један круг је затворен, крећемо од нуле и полако се окрећемо новом циклусу", рекао је Савић за Тањуг.

На питање да ли би, уочи Европског првенства у Београду прошлог јануара, прихватио половину успеха, Савић се прво замислио, па рекао:

"Знали смо шта хоћемо, ко смо и кога представљамо, пре свега себе... Питање је занимљиво, обично следи одговор да нико не би веровао у такав подухват, вероватно бисмо узели пола успеха да нам је неко понудио. Могу да кажем, нескромно, да смо веровали у себе и да можемо да освојимо све".

Савић са поносом наглашава да резултати и статистика доказују да је 2016. година била најуспешнија за српски ватерполо икада, али и целокупни наш спорт.

"Подсећам да смо освојили осам медаља на Олимпијским играма у Рију и да је то рекорд. Ми смо после олимпијског злата зацртали нови циљ и план, очекују нас нове обавезе у 2017, Светско првенство у Будимпешти, а надам се и финалу Светске лиге. Србија као актуелни светски првак увек има највише могуће домете, па ће тако бити и у Будимпешти", казао је бивши тренер Црвене звезде, са којом је био шампион Европе и Србије.

Према његовим речима постоји могућност да Србија у наредној години учествује и на Универзитетским играма у Тајпеху, али да су Игре у Токију, иако делују далеко и даље свима у мислима у ВСС.

"Олимпијске игре су крајњи циљ и свако такмичење је степеник до остварења. За некога су ОИ за четири године, а за нас су већ сутра. У ВСС се озбиљно размишља о свим темама, план је увелико спреман", рекао је Савић.

Србија је после најсјајнијег одличја у Рију остала без двојице најтрофејнијих ватерполиста у историји репрезентације Живка Гоцића и Слободана Никића, али Савић наглашава да се увелико радило на томе и да су замене спремне.

"Имамо дугорочну стратегију, костур тима је остао, а увек на ширем списку имамо играче који могу да ускоче уместо било ког репрезентативца. Можемо безболно да освежимо тим", закључио је Савић на крају разговора.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар