Београд: Улица отвореног срца

Традиционална београдска хуманитарна манифестација "Улица отвореног срца" отворена је данас наступом дјечијег хора "Чаролија" испред Атељеа 212 у Светогорској улици.

Србија 01.01.2017 | 19:32
Београд: Улица отвореног срца
Посјетиоце на манифестацији, која се ове године одржава под слоганом "Радост деци", поздравио је градоначелник Београда Синиша Мали који је свима пожелио срећу и здравље у 2017. години.

"`Улица отвореног` срца је традиционални догађај првог дана у новој години и желим вам да купите што више ових црвених носића, јер што више носића то више новца за прихватилиште за децу које Град Београд нема од 1998. године", рекао је Мали.

Он је најавио да ће ове године прихватилиште бити завршено, а да ће сљедеће године бити одређен нови хуманитарни циљ.



Отварању су присуствовали и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, секретар за културу Ивона Јевтић и предсједник Скупштине града Никола Никодијевић.

"Улица отвореног срца" одржава се и у Македонској улици, али, од прошле године и у оближњој Скадарлији, а организује се и на Савској променади, општинама Раковица и Нови Београд, Чукарица.

Уз пјесму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне умјетнике и бројне атракције, посјетиоци имају прилику да се прикључе и хуманитарној акцији чији је циљ помоћ најугроженијима - дјеци, а ове године посвећена је дјеци из Завода за васпитање дјеце и омладине - прихватилиште и прихватна станица Београд.



Основно обиљежје и овогодишње "Улице отвореног срца" су црвени носићи, какве користе кловнови, чијом ће се куповином сакупљати хуманитарна помоћ.

Посјетиоци послије шетње моћи да уђу у Српску кафану - на традиционални свечани ручак гдје госте служе глумци "Атељеа 212".

"Улица отвореног срца" настала је прије више од 45 година у "Српској кафани" када су глумци "Атељеа" мијењали улоге са келнерима и 1. јануара служили госте.

Ове године, манифестација се одвија први пут уз мобилне бетонске безбједносне баријере постављене на прилазним улицама.

Извор: СРНА
Фото: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар