Beograd: Ulica otvorenog srca

Tradicionalna beogradska humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" otvorena je danas nastupom dječijeg hora "Čarolija" ispred Ateljea 212 u Svetogorskoj ulici.

Srbija 01.01.2017 | 19:32
Beograd: Ulica otvorenog srca
Posjetioce na manifestaciji, koja se ove godine održava pod sloganom "Radost deci", pozdravio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je svima poželio sreću i zdravlje u 2017. godini.

"`Ulica otvorenog` srca je tradicionalni događaj prvog dana u novoj godini i želim vam da kupite što više ovih crvenih nosića, jer što više nosića to više novca za prihvatilište za decu koje Grad Beograd nema od 1998. godine", rekao je Mali.

On je najavio da će ove godine prihvatilište biti završeno, a da će sljedeće godine biti određen novi humanitarni cilj.



Otvaranju su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, sekretar za kulturu Ivona Jevtić i predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

"Ulica otvorenog srca" održava se i u Makedonskoj ulici, ali, od prošle godine i u obližnjoj Skadarliji, a organizuje se i na Savskoj promenadi, opštinama Rakovica i Novi Beograd, Čukarica.

Uz pjesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umjetnike i brojne atrakcije, posjetioci imaju priliku da se priključe i humanitarnoj akciji čiji je cilj pomoć najugroženijima - djeci, a ove godine posvećena je djeci iz Zavoda za vaspitanje djece i omladine - prihvatilište i prihvatna stanica Beograd.



Osnovno obilježje i ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" su crveni nosići, kakve koriste klovnovi, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

Posjetioci poslije šetnje moći da uđu u Srpsku kafanu - na tradicionalni svečani ručak gdje goste služe glumci "Ateljea 212".

"Ulica otvorenog srca" nastala je prije više od 45 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci "Ateljea" mijenjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Ove godine, manifestacija se odvija prvi put uz mobilne betonske bezbjednosne barijere postavljene na prilaznim ulicama.

Izvor: SRNA
Foto: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar