Вокри: Можда нас избаце УЕФА и ФИФА!

Председник Фудбалског савеза такозване државе Косово Фадиљ Вокри страхује да би ова организација могла да остане без чланства у УЕФА и ФИФА! Председник ФС такозваног Косова признао је да постоји реална шанса да ФСС добије спор пред судом у Лозани.

Фудбал 01.01.2017 | 20:30
Вокри: Можда нас избаце УЕФА и ФИФА!
Косово је ове године примљено у обе фудбалске конфедерације упркос томе што није чланица Уједињених нација, због чега је Фудбалски савез Србије покренуо тужбу пред Судом за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани.

Осим тужбе ФСС, коју Вокри не сматра наивним, проблем би могла да буде и инфраструктура, јер косовски стадиони не испуњавају стандарде УЕФА и ФИФА, па мечеве у квалификацијама за Светско првенство 2018. игра у Албанији.

"Не желим да моја изјава буде притисак на власт да изграти стадион, већ чисту реалност. Уколико се овако настави, не видим другачији исход", рекао је Вокри за приштински портал Калзо.

Бањалучки лист подсетио је да је Вокријева изјава уследила пошто су званичници УЕФА одбили план власти у Приштини о реновирању стадиона вредном 3,8 милиона евра у том граду.

Све ово догађа се у тренутку када ФСС пред Судом за спортску арбитражу у Лозани тражи да буде поништена одлука о пријему тзв. Косова у УЕФА и ФИФА, али не због стадиона, већ због непоштовања Статута ове две фудбалске организације, које нису први пут у новијој историји подлегле политичким притисцима и уценама.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

01.01.2017 19:53

Само у албанији одакле сте досли мозете играти

ОДГОВОРИТЕ