Vokri: Možda nas izbace UEFA i FIFA!

Predsednik Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo Fadilj Vokri strahuje da bi ova organizacija mogla da ostane bez članstva u UEFA i FIFA! Predsednik FS takozvanog Kosova priznao je da postoji realna šansa da FSS dobije spor pred sudom u Lozani.

Fudbal 01.01.2017 | 20:30
Vokri: Možda nas izbace UEFA i FIFA!
Kosovo je ove godine primljeno u obe fudbalske konfederacije uprkos tome što nije članica Ujedinjenih nacija, zbog čega je Fudbalski savez Srbije pokrenuo tužbu pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Osim tužbe FSS, koju Vokri ne smatra naivnim, problem bi mogla da bude i infrastruktura, jer kosovski stadioni ne ispunjavaju standarde UEFA i FIFA, pa mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. igra u Albaniji.

"Ne želim da moja izjava bude pritisak na vlast da izgrati stadion, već čistu realnost. Ukoliko se ovako nastavi, ne vidim drugačiji ishod", rekao je Vokri za prištinski portal Kalzo.

Banjalučki list podsetio je da je Vokrijeva izjava usledila pošto su zvaničnici UEFA odbili plan vlasti u Prištini o renoviranju stadiona vrednom 3,8 miliona evra u tom gradu.

Sve ovo događa se u trenutku kada FSS pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani traži da bude poništena odluka o prijemu tzv. Kosova u UEFA i FIFA, ali ne zbog stadiona, već zbog nepoštovanja Statuta ove dve fudbalske organizacije, koje nisu prvi put u novijoj istoriji podlegle političkim pritiscima i ucenama.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pero

01.01.2017 19:53

Samo u albaniji odakle ste dosli mozete igrati

ODGOVORITE