Видео: Звезда гази, а Радоња се смјешка...!

Тренер Црвене звезде проглашен за најбољег тренера последњег кола Евролиге. Центар Црвене звезде Огњен Кузмић и тренер Дејан Радоњић су међу појединцима који су обележили 15. коло елитног такмичења. Волтер за Лазића – трећи потез кола ЕЛ! Фантастична акција Нејта Волтерса и закуцавање Бранка Лазића у победи над ЦСКА нашло се међу најбољим потезима 15. кола.

Кошарка 01.01.2017 | 18:15
Видео: Звезда гази, а Радоња се смјешка...!
Црвена звезда налази се у сјајној форми и игра врхунску кошарку - једну од најбољих у Европи у овом тренутку.

Шампион Србије и региона гази ривале, који у гртлу "Пионира" или Комбанк арене не могу чак ни до неизвесне завршнице. Редом су падали све сами вишеструки прваци Европе - Макаби, Реал Мадрид и последњи, актуелни шампион Старог континента, ЦСКА Москва.

Милош Теодосић и легија странаца из главног града Русије била је немоћна пред црвено-белом машинеријом и 20.000 бучних Делија. "Армејци" су, једноставно, морали да положе оружје и повуку се.

Скроман као и обично, Радоњић је ловорике пребацио на тим иако је највећи део заслуга управо на црногорском стручњаку. Иначе, све је мање звездаша који вечито смењују Дејана и постављају друге тренере на његово место. Очигледно да су и они схватили да је, ипак, реч о једном од најперспективнијих стручњака Европе.

Шеф стручног штаба црвено-белих ове недеље проглашен је за најбољег тренера Евролиге, што је нови корак ка добијању престижне награде "Александар Гомељски". 

Кузмић је са 16 поена и десет скокова био један од кључних фактора историјске победе црвено-белих над ЦСКА, лидером ЕЛ.

Звезде ја контролисала ритам меча од почетка до краја, а под вођством Радоњића је буквално рутински славила против актуелног шампиона ЕВропе.

У Кузмића, у најбољој петорци кола су још 17-годишњи бек Реал Мадрида Лука Дончић (17п, 9ас, 5ск, за 23 минута), бек УНИКС-а Кит Ленгфорд (27п, 5ас, 4ск), крило Барселоне Александар Везенков (12п, 4ск) и центар Барсе Јоханес Војтман (23п, 9ск, 3ук).

ЦСКА је и даље лидер ЕЛ са скором 12-3, прате га Реал, Олимпијакос и Басконија са по 10-5, док је Звезда на деоби 8-10. позиције са Анадолу Ефесом и Барселоном са 7-8.

У следећем колу црвено-бели гостују Жалгирису, 6. јануара у Каунасу.

Волтер за Лазића – трећи потез кола ЕЛ! Фантастична акција Нејта Волтерса и закуцавање Бранка Лазића у победи над ЦСКА нашло се међу најбољим потезима 15. кола.

Кошаркаши Црвене звезде победили су актуелног шампиона Европе (78:67) пред својим навијачима и на сјајан начин завршили 2016. годину.

Публика је могла да ужива у игри црвено-белих, а асистенција Нејта Волтерса за Бранка Лазића, који је потом својим закуцавањем додатно подгрејао публику, сасвим заслужено је заузело треће место.

За најбољи потез кола обележила је акција играча Емпорио Арманија, односно асистенција Џамела Меклина за фантастично закуцавање Ракима Сандерса.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар