Video: Zvezda gazi, a Radonja se smješka...!

Trener Crvene zvezde proglašen za najboljeg trenera poslednjeg kola Evrolige. Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić i trener Dejan Radonjić su među pojedincima koji su obeležili 15. kolo elitnog takmičenja. Volter za Lazića – treći potez kola EL! Fantastična akcija Nejta Voltersa i zakucavanje Branka Lazića u pobedi nad CSKA našlo se među najboljim potezima 15. kola.

Košarka 01.01.2017 | 18:15
Video: Zvezda gazi, a Radonja se smješka...!
Crvena zvezda nalazi se u sjajnoj formi i igra vrhunsku košarku - jednu od najboljih u Evropi u ovom trenutku.

Šampion Srbije i regiona gazi rivale, koji u grtlu "Pionira" ili Kombank arene ne mogu čak ni do neizvesne završnice. Redom su padali sve sami višestruki prvaci Evrope - Makabi, Real Madrid i poslednji, aktuelni šampion Starog kontinenta, CSKA Moskva.

Miloš Teodosić i legija stranaca iz glavnog grada Rusije bila je nemoćna pred crveno-belom mašinerijom i 20.000 bučnih Delija. "Armejci" su, jednostavno, morali da polože oružje i povuku se.

Skroman kao i obično, Radonjić je lovorike prebacio na tim iako je najveći deo zasluga upravo na crnogorskom stručnjaku. Inače, sve je manje zvezdaša koji večito smenjuju Dejana i postavljaju druge trenere na njegovo mesto. Očigledno da su i oni shvatili da je, ipak, reč o jednom od najperspektivnijih stručnjaka Evrope.

Šef stručnog štaba crveno-belih ove nedelje proglašen je za najboljeg trenera Evrolige, što je novi korak ka dobijanju prestižne nagrade "Aleksandar Gomeljski". 

Kuzmić je sa 16 poena i deset skokova bio jedan od ključnih faktora istorijske pobede crveno-belih nad CSKA, liderom EL.

Zvezde ja kontrolisala ritam meča od početka do kraja, a pod vođstvom Radonjića je bukvalno rutinski slavila protiv aktuelnog šampiona EVrope.

U Kuzmića, u najboljoj petorci kola su još 17-godišnji bek Real Madrida Luka Dončić (17p, 9as, 5sk, za 23 minuta), bek UNIKS-a Kit Lengford (27p, 5as, 4sk), krilo Barselone Aleksandar Vezenkov (12p, 4sk) i centar Barse Johanes Vojtman (23p, 9sk, 3uk).

CSKA je i dalje lider EL sa skorom 12-3, prate ga Real, Olimpijakos i Baskonija sa po 10-5, dok je Zvezda na deobi 8-10. pozicije sa Anadolu Efesom i Barselonom sa 7-8.

U sledećem kolu crveno-beli gostuju Žalgirisu, 6. januara u Kaunasu.

Volter za Lazića – treći potez kola EL! Fantastična akcija Nejta Voltersa i zakucavanje Branka Lazića u pobedi nad CSKA našlo se među najboljim potezima 15. kola.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su aktuelnog šampiona Evrope (78:67) pred svojim navijačima i na sjajan način završili 2016. godinu.

Publika je mogla da uživa u igri crveno-belih, a asistencija Nejta Voltersa za Branka Lazića, koji je potom svojim zakucavanjem dodatno podgrejao publiku, sasvim zasluženo je zauzelo treće mesto.

Za najbolji potez kola obeležila je akcija igrača Emporio Armanija, odnosno asistencija Džamela Meklina za fantastično zakucavanje Rakima Sandersa.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar