Ана: Не видим себе као тренера!

Ана Ивановић нема намеру да остане у тенису као тренер, након што је окончала играчку каријеру. Некада најбоља тенисерка света објаснила зашто је донела одлуку да заврши каријеру, али није открила и чиме ће се бавити у будућности. Осим да неће бити тренер.

Тенис 01.01.2017 | 20:15
Ана: Не видим себе као тренера!
"Не, није то за мене. Наравно, ако нека млада тенисерка буде тражила савет или да јој будем ментор, радо ћу то прихватити. Али не видим себе као тренера. Волим тенис, имам много пријатеља у тенису, можете ме очекивати на Грен слемовима, али као посматрача", рекла је Ивановићева за енглески Тајмс.

Одлука Ане Ивановић да заврши професионално играње тениса изненадила је многе, а у интервјуу за "Тајмс" 29-годишња Београђанка објаснила је да су највећи утицај на то имале све чешће повреде.

"Последњих неколико година сводиле су се на борбу са повредама. Увек је била борба да се повратим и толико посла на терену, ван терена, а некад се деси и да нисам у најбољој форми", казала је она, преноси АФП.

По њеним речима, није имала осећај да тело и срце желе да настави и зато их је послушала.

"Никад није лако да се одаљите од нечега што волите, али сам желела да тенис остане мој љубав, а не нешто што морам да радим или да га на крају замрзим због повреда", додала је.

Ана није могла да оцени да ли је њена каријера успешна или је могла више да постигне.

"Чак и кад погледам уназад и помислим да сам могла више да урадим, мислим да се све дешава са разлогом", каже.

Српска тенисерка наводи и нема амбиција да постане тренер.

"Заиста сам срећна каријером коју сам имала. Сада је време да испробам друге ствари", изјавила је тенисерка.

Прва Српкиња која је освојила Грен стигла до првог места на WТА листи оставила је рекет у 29 години.

"Не жалим што сам тако рано завршила каријеру. Одлуку нисам донела преко ноћи. Није била лака, али сам спремна за будућност. Тенис ми је донео много, срећна сам што сам остварила доста тога, посебно јер долазим из земље која нема велику историју ове игре", рекла је Ивановићева.

Њену игру одликовао је агресиван стил, па многи сматрају да је могла да продужи каријеру да је био другачији.

"Можда би, можда да сам раније почела да радим са физиотерапеутима и водим рачуна о телу. Тешко је на тако висиком нивоу, где се константно игра, мењају подлоге, много путује. Све то утиче на тело. Напорно сам радила и ван терена, али сам на крају схватила да то није довољно. Моје тело није било спремно", рекла је Ивановићева.

Некада најбоља тенисерка света објавила је 28. децембра да завршава играчку каријеру. Вест о повлачењу саопштила је обраћањем уживо на свом Фејсбук профилу. Ана је у каријери освојила 15 титула, од чега је највреднија на Ролан Гаросу 2008. године. Играла је и финале Аустралијан опена, полуфинале Вимблдона, као и финале ФЕД купа са селекцијом Србије.

Ана тренутно живи са супругом Бастијаном Швајнштајгером, везним играчем Манчестер Јунајтеда, у селу Хејл у Чеширу, близу Ливерпула.

Извор: Б92/мондо.рс/Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лазар

01.01.2017 19:56

Цуо сам да је добар тренер рецеми вердаско

ОДГОВОРИТЕ