Ana: Ne vidim sebe kao trenera!

Ana Ivanović nema nameru da ostane u tenisu kao trener, nakon što je okončala igračku karijeru. Nekada najbolja teniserka sveta objasnila zašto je donela odluku da završi karijeru, ali nije otkrila i čime će se baviti u budućnosti. Osim da neće biti trener.

Tenis 01.01.2017 | 20:15
Ana: Ne vidim sebe kao trenera!
"Ne, nije to za mene. Naravno, ako neka mlada teniserka bude tražila savet ili da joj budem mentor, rado ću to prihvatiti. Ali ne vidim sebe kao trenera. Volim tenis, imam mnogo prijatelja u tenisu, možete me očekivati na Gren slemovima, ali kao posmatrača", rekla je Ivanovićeva za engleski Tajms.

Odluka Ane Ivanović da završi profesionalno igranje tenisa iznenadila je mnoge, a u intervjuu za "Tajms" 29-godišnja Beograđanka objasnila je da su najveći uticaj na to imale sve češće povrede.

"Poslednjih nekoliko godina svodile su se na borbu sa povredama. Uvek je bila borba da se povratim i toliko posla na terenu, van terena, a nekad se desi i da nisam u najboljoj formi", kazala je ona, prenosi AFP.

Po njenim rečima, nije imala osećaj da telo i srce žele da nastavi i zato ih je poslušala.

"Nikad nije lako da se odaljite od nečega što volite, ali sam želela da tenis ostane moj ljubav, a ne nešto što moram da radim ili da ga na kraju zamrzim zbog povreda", dodala je.

Ana nije mogla da oceni da li je njena karijera uspešna ili je mogla više da postigne.

"Čak i kad pogledam unazad i pomislim da sam mogla više da uradim, mislim da se sve dešava sa razlogom", kaže.

Srpska teniserka navodi i nema ambicija da postane trener.

"Zaista sam srećna karijerom koju sam imala. Sada je vreme da isprobam druge stvari", izjavila je teniserka.

Prva Srpkinja koja je osvojila Gren stigla do prvog mesta na WTA listi ostavila je reket u 29 godini.

"Ne žalim što sam tako rano završila karijeru. Odluku nisam donela preko noći. Nije bila laka, ali sam spremna za budućnost. Tenis mi je doneo mnogo, srećna sam što sam ostvarila dosta toga, posebno jer dolazim iz zemlje koja nema veliku istoriju ove igre", rekla je Ivanovićeva.

Njenu igru odlikovao je agresivan stil, pa mnogi smatraju da je mogla da produži karijeru da je bio drugačiji.

"Možda bi, možda da sam ranije počela da radim sa fizioterapeutima i vodim računa o telu. Teško je na tako visikom nivou, gde se konstantno igra, menjaju podloge, mnogo putuje. Sve to utiče na telo. Naporno sam radila i van terena, ali sam na kraju shvatila da to nije dovoljno. Moje telo nije bilo spremno", rekla je Ivanovićeva.

Nekada najbolja teniserka sveta objavila je 28. decembra da završava igračku karijeru. Vest o povlačenju saopštila je obraćanjem uživo na svom Fejsbuk profilu. Ana je u karijeri osvojila 15 titula, od čega je najvrednija na Rolan Garosu 2008. godine. Igrala je i finale Australijan opena, polufinale Vimbldona, kao i finale FED kupa sa selekcijom Srbije.

Ana trenutno živi sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, veznim igračem Mančester Junajteda, u selu Hejl u Češiru, blizu Liverpula.

Izvor: B92/mondo.rs/Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lazar

01.01.2017 19:56

Cuo sam da je dobar trener recemi verdasko

ODGOVORITE