Физички изглед ме је оптерећивао

Некада прва играчица свијета Ана Ивановић рекла је да је физички и психички исцрпљена од честих повреда у претходним сезонама и да је зато завршила каријеру.

Србија 31.12.2016 | 18:39
Физички изглед ме је оптерећивао
"Посљедњих неколико година свеле су се на борбу са повредама. Увијек је била борба да се повратим и толико посла на терену, ван терена, а некад се деси и да нисам у најбољој форми", казала је Ивановићева за Тајмс, а пренио је Франс прес.

Ивановићева је у сриједу саопштила да је завршила професионалну каријеру пошто је послије повреда закључила да више не може да игра на највишем ниову.

"Посљедњи тест за мене је био ИПТЛ турнир у децембру... У глави и тијелу се нисам осјећала да могу да истрајем, морала сам да гурам. Никад није лако да се одаљите од нечега што волите, али сам жељела да тенис остане мој љубав, а не нешто што морам да радим или да га на крају замрзим због повреда", рекла је 29-годишња Ивановићева.



Она је у каријери освојила 15 титула, међу којима је и Грен Слем трофеј на Ролан Гаросу 2008. године.

"Чак и кад погледам уназад и помислим да сам могла више да урадим, мислим да се све дешава са разлогом", рекла је она.

Ивановићева је током каријере играла и финале Отвореног првенства Аустралије, полуфинале Вимблдона, као и финале ФЕД купа са селекцијом Србије 2012. године.

Она је такође признала да је медијска пажња због физичког изгледа некада знала да јој буде оптерећење.

"У почетку сам била поласкана, али је знало да ми смета, јер сам била прилично млада", рекла је она.

Ивановићева се ове године у Венецији удала за њемачког фудбалера Бастијана Швајнштајгера.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

31.12.2016 18:01

Док је тренирала није било оптерецења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живот*

01.01.2017 09:34

Не знаш ти шта је то оптерећење (само) изгледом ако стварно тако тврдиш. Каријера и популарност наравно траже свој данак али и много (више) доносе ако се паметно ради. Многи би врло радо преузели твоју позицију и прије и сада па били презадовољни. (*) ружних, несретних, сиромашних и/или болесних

ОДГОВОРИТЕ