Како се у Српској дочекује 2017?

Широм Републике Српске све је спремно за дочек Нове 2017. године.

Република Српска 31.12.2016 | 16:32
Како се у Српској дочекује 2017?
Бањалучани у нову годину улазе ништа другачије него претходних година. Они који су остали у граду 2017. годину дочекаће на Тргу Крајине, у угоститељским локалима или у својим домовима.

Нову годину већ су у подне дочекали најмлађи Бањалучани. Старији ће на Тргу уз припремљен забавно музички програм дочекати поноћ.



Бањалучане, али и бројне госте који су већ стигли у град на Врбасу, на Тргу Крајине вечерас ће забављати Лукијан Ивановић, Душан Свилар, Александра Радовић и Тијана Дапчевић.

Славиће се и у бројним угоститељским објектима, а традиционално у поноћ биће приређен ватромет. Очекивања су свима слична.

У Бијељини нема организованог дочека па су, упркос кризи, сва мјеста у угоститељским објектима већ резервисана. Велики број грађана ће, међутим, и ову најлуђу ноћ дочекати у кућној атмосфери са породицом и пријатељима.

Они који ће изван својих домова провести новогодишњу ноћ, могу бирати између бројних ресторана, хотела, дискотека и кафића. 

У градским општинама Источног Сарајева ове године скромно обиљежавање Нове године. У Парку Гаврила Принципа у Источном Новом Сарајеву наступиће група "Дивљи кестен", са којом ће уз традиционални ватромет и бесплатно кувано вино грађани дочекати Нову годину. На Палама, због ниских температура ни ове године неће бити организован дочек, као ни у остале четири градске општине.



За разлику од претходних година, у Добоју није организовао јавни дочек Нове године, а разлози леже у рационализацији трошкова. Ипак, ту су угоститељски објекти гдје ће се млађа популација сасвим сигурно и забавити. Чињеница је да нема посебне празничне еуфорије чему свједоче и само три штанда са новогодишњим накитом који су ове године постављени у центру града, али лијепих жеља не мањка.



У Требињу је и ове године у угоститељским објектима богата понуда за дочек Нове године, организаван је и дочек у оквиру “Зимзограда” гдје ће грађане центра источне Херцеговини и њихове госте забављати рок група из Србије “Освајачи”, али највећи број оних је који су се одличили да стару годину испрате из својих домова



Посљедњи дан децембра у Градишци обиљежен је великим гужвама у продавницама, на пијаци, у граду и на граничном прелазу. Посљедње сате старе године многи користе да се што боље припреме за дочек нове, да ураде или набаве све што нису стигли раније, или да отпутују до одредишта како би у најузбудљивијој ноћи све било по плану.



Општина Прњавор организоваће на градском тргу новогодишњи дочек гдје ће, све који одлуче да ову ноћ проведу на отвореном, забављати локални бендови.

У Зворнику неће бити организованог дочека на отвореном. Вецина грађана ће нову 2о17, судећи по анкети, дочекати код куће, уз телевизор и нешто богатију трпезу.

Грађани Вишеграда испратиће стару и дочекати Нову 2017. годину у породичној атмосфери. Кафићи и дискотеке резервисани су за млађу популацију.

(БН телевизија/Агенције)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Карадоз

31.12.2016 15:34

Не контам ста је спремно, погледах дневник вецина мјеста нема организован доцек на отвореном. Сви се забили по куцама у Требињу казу нема празницке атмосфере....

ОДГОВОРИТЕ
Name

нова година

01.01.2017 17:36

Требиње и Фоца распродати за сва 3 дана,гости из ЦГ и Србије и цијеле Херцеговине.Ти сједи и писи коментаре и цркни од муке.

Name

Бања Лука

31.12.2016 16:01

Шта да славимо,све горе и горе-пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

31.12.2016 16:32

Славило се и у ратно вријеме.

Name

перо

31.12.2016 17:03

Ко те тјера да славис спавај

Name

боба

31.12.2016 17:02

Деменција врло опасна болест захватила комплет Репуб. Српску а највише Додика нек му је Бог у помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

глогов колац

31.12.2016 21:35

Предсједнику,Влади и оданим градјанима Дрзаве Републике Српске,дуг зивот и добро здравље и да постанемо јос независнији а да се ослободимо прокаубојских подрепаса.

Name

14 Јануар

31.12.2016 18:18

Ја славим по Римском календару, дакле 14 Грегоријански Јануар, а ово је међународна нова година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рацио

31.12.2016 19:19

Знаци само Бањалука и Требиње имају јавни доцек. Свака цаст новим градонацелницима, види се да су СНСД. Бравоо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста ли це нам реци Путин?

31.12.2016 21:11

Мени није јасно која је моја нова година и кад пада новогодисња ноц за српски православни народ? Вецерас или 13. на 14.Јануара? Ако прослављам вецерас, знаци требао сам прославити и Бозиц прије недељу дана, али како кад сам православни Србин и цитавог зивота сам Бозиц са својом породицом обиљезавао 7.јануара! Република Српска, по самом називу, је српска, и по демографској статистици је вецински српска, па се поставља питање засто ми Срби прослављамо нову годину по грегоријанском односно католицком календару? А Бозиц прослављамо по јулијанском! Јесмо ли ми православци или католици? Посто опстине у којима влада снсд, односно градонацелници тих опстина, организују доцек нове године вецерас, намеце се закљуцак да они нису Срби ни православци, вец католици? Па се онда поставља и намеце питање: Ко је овдје издајник и одметник? Ко овдје заправо није Србин? Ко овдје промовисе и нагиње на западне вриједности а оптузује другог да иде по савјете у западне амбасаде? Ко срозава православље и православни јулијански календар?? И гдје су сада силне владике, епископи, патријарх и свестенство, да се конацно умијесају у свој посао и скрену пазњу на ову аномалију и дефектизам? У политицке процесе се мијесају, а у религију не?! Када они прослављају нову годину питам се? Посто је ово сто сам навео, цињеницно стање, поставља се питање цему цркве, цему Србовање, цему уопсте Република Српска и ста ми уопсте глумимо са том квази Републиком са квазипрефиксом Српска, кад је овдје све контра и нема везе са српством и православљем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бленто један

31.12.2016 21:44

Ти си рођен са аномалијом и усађеном мржњом према свему другачијем. Сретна нова година свим добрим људима, оваквим као овај затровани хајван желим да и даље буду несретни и глупи!

Name

Страсно

31.12.2016 22:03

Како вас није срамота да славите католицку нову годину. Ми Срби славимо само по јулианском календару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додицк

31.12.2016 22:42

Лаку ноц идем на спавање прије поноци ето како се доцекује..

ОДГОВОРИТЕ