Kako se u Srpskoj dočekuje 2017?

Širom Republike Srpske sve je spremno za doček Nove 2017. godine.

Republika Srpska 31.12.2016 | 16:32
Kako se u Srpskoj dočekuje 2017?
Banjalučani u novu godinu ulaze ništa drugačije nego prethodnih godina. Oni koji su ostali u gradu 2017. godinu dočekaće na Trgu Krajine, u ugostiteljskim lokalima ili u svojim domovima.

Novu godinu već su u podne dočekali najmlađi Banjalučani. Stariji će na Trgu uz pripremljen zabavno muzički program dočekati ponoć.



Banjalučane, ali i brojne goste koji su već stigli u grad na Vrbasu, na Trgu Krajine večeras će zabavljati Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Aleksandra Radović i Tijana Dapčević.

Slaviće se i u brojnim ugostiteljskim objektima, a tradicionalno u ponoć biće priređen vatromet. Očekivanja su svima slična.

U Bijeljini nema organizovanog dočeka pa su, uprkos krizi, sva mjesta u ugostiteljskim objektima već rezervisana. Veliki broj građana će, međutim, i ovu najluđu noć dočekati u kućnoj atmosferi sa porodicom i prijateljima.

Oni koji će izvan svojih domova provesti novogodišnju noć, mogu birati između brojnih restorana, hotela, diskoteka i kafića. 

U gradskim opštinama Istočnog Sarajeva ove godine skromno obilježavanje Nove godine. U Parku Gavrila Principa u Istočnom Novom Sarajevu nastupiće grupa "Divlji kesten", sa kojom će uz tradicionalni vatromet i besplatno kuvano vino građani dočekati Novu godinu. Na Palama, zbog niskih temperatura ni ove godine neće biti organizovan doček, kao ni u ostale četiri gradske opštine.



Za razliku od prethodnih godina, u Doboju nije organizovao javni doček Nove godine, a razlozi leže u racionalizaciji troškova. Ipak, tu su ugostiteljski objekti gdje će se mlađa populacija sasvim sigurno i zabaviti. Činjenica je da nema posebne praznične euforije čemu svjedoče i samo tri štanda sa novogodišnjim nakitom koji su ove godine postavljeni u centru grada, ali lijepih želja ne manjka.



U Trebinju je i ove godine u ugostiteljskim objektima bogata ponuda za doček Nove godine, organizavan je i doček u okviru “Zimzograda” gdje će građane centra istočne Hercegovini i njihove goste zabavljati rok grupa iz Srbije “Osvajači”, ali najveći broj onih je koji su se odličili da staru godinu isprate iz svojih domova



Posljednji dan decembra u Gradišci obilježen je velikim gužvama u prodavnicama, na pijaci, u gradu i na graničnom prelazu. Posljednje sate stare godine mnogi koriste da se što bolje pripreme za doček nove, da urade ili nabave sve što nisu stigli ranije, ili da otputuju do odredišta kako bi u najuzbudljivijoj noći sve bilo po planu.



Opština Prnjavor organizovaće na gradskom trgu novogodišnji doček gdje će, sve koji odluče da ovu noć provedu na otvorenom, zabavljati lokalni bendovi.

U Zvorniku neće biti organizovanog dočeka na otvorenom. Vecina građana će novu 2o17, sudeći po anketi, dočekati kod kuće, uz televizor i nešto bogatiju trpezu.

Građani Višegrada ispratiće staru i dočekati Novu 2017. godinu u porodičnoj atmosferi. Kafići i diskoteke rezervisani su za mlađu populaciju.

(BN televizija/Agencije)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Karadoz

31.12.2016 15:34

Ne kontam sta je spremno, pogledah dnevnik vecina mjesta nema organizovan docek na otvorenom. Svi se zabili po kucama u Trebinju kazu nema praznicke atmosfere....

ODGOVORITE
Name

nova godina

01.01.2017 17:36

Trebinje i Foca rasprodati za sva 3 dana,gosti iz CG i Srbije i cijele Hercegovine.Ti sjedi i pisi komentare i crkni od muke.

Name

Banja Luka

31.12.2016 16:01

Šta da slavimo,sve gore i gore-propast

ODGOVORITE
Name

Saša

31.12.2016 16:32

Slavilo se i u ratno vrijeme.

Name

pero

31.12.2016 17:03

Ko te tjera da slavis spavaj

Name

boba

31.12.2016 17:02

Demencija vrlo opasna bolest zahvatila komplet Repub. Srpsku a najviše Dodika nek mu je Bog u pomoći

ODGOVORITE
Name

glogov kolac

31.12.2016 21:35

Predsjedniku,Vladi i odanim gradjanima Drzave Republike Srpske,dug zivot i dobro zdravlje i da postanemo jos nezavisniji a da se oslobodimo prokaubojskih podrepasa.

Name

14 Januar

31.12.2016 18:18

Ja slavim po Rimskom kalendaru, dakle 14 Gregorijanski Januar, a ovo je međunarodna nova godina.

ODGOVORITE
Name

Racio

31.12.2016 19:19

Znaci samo Banjaluka i Trebinje imaju javni docek. Svaka cast novim gradonacelnicima, vidi se da su SNSD. Bravoo!

ODGOVORITE
Name

Sta li ce nam reci Putin?

31.12.2016 21:11

Meni nije jasno koja je moja nova godina i kad pada novogodisnja noc za srpski pravoslavni narod? Veceras ili 13. na 14.Januara? Ako proslavljam veceras, znaci trebao sam proslaviti i Bozic prije nedelju dana, ali kako kad sam pravoslavni Srbin i citavog zivota sam Bozic sa svojom porodicom obiljezavao 7.januara! Republika Srpska, po samom nazivu, je srpska, i po demografskoj statistici je vecinski srpska, pa se postavlja pitanje zasto mi Srbi proslavljamo novu godinu po gregorijanskom odnosno katolickom kalendaru? A Bozic proslavljamo po julijanskom! Jesmo li mi pravoslavci ili katolici? Posto opstine u kojima vlada snsd, odnosno gradonacelnici tih opstina, organizuju docek nove godine veceras, namece se zakljucak da oni nisu Srbi ni pravoslavci, vec katolici? Pa se onda postavlja i namece pitanje: Ko je ovdje izdajnik i odmetnik? Ko ovdje zapravo nije Srbin? Ko ovdje promovise i naginje na zapadne vrijednosti a optuzuje drugog da ide po savjete u zapadne ambasade? Ko srozava pravoslavlje i pravoslavni julijanski kalendar?? I gdje su sada silne vladike, episkopi, patrijarh i svestenstvo, da se konacno umijesaju u svoj posao i skrenu paznju na ovu anomaliju i defektizam? U politicke procese se mijesaju, a u religiju ne?! Kada oni proslavljaju novu godinu pitam se? Posto je ovo sto sam naveo, cinjenicno stanje, postavlja se pitanje cemu crkve, cemu Srbovanje, cemu uopste Republika Srpska i sta mi uopste glumimo sa tom kvazi Republikom sa kvaziprefiksom Srpska, kad je ovdje sve kontra i nema veze sa srpstvom i pravoslavljem?

ODGOVORITE
Name

Blento jedan

31.12.2016 21:44

Ti si rođen sa anomalijom i usađenom mržnjom prema svemu drugačijem. Sretna nova godina svim dobrim ljudima, ovakvim kao ovaj zatrovani hajvan želim da i dalje budu nesretni i glupi!

Name

Strasno

31.12.2016 22:03

Kako vas nije sramota da slavite katolicku novu godinu. Mi Srbi slavimo samo po julianskom kalendaru.

ODGOVORITE
Name

Dodick

31.12.2016 22:42

Laku noc idem na spavanje prije ponoci eto kako se docekuje..

ODGOVORITE