Свијет чека да се заврши 2016, а он?

Мултимилијардер Ворен Бафет је чист доказ да ће се, без обзира на то ко је на власти, богати и даље богатити.

Свијет 31.12.2016 | 08:02
Свијет чека да се заврши 2016, а он?
Он је у просеку сваког дана године на измаку зарадио 32,2 милиона долара. Само два дана након америчких избора Бафет је повратио другу позицију на листи најбогатијих људи на свету.

Занимљиво је да се он противио Доналду Трампу и оштро га критиковао током кампање. Док је за Трампа углавном гласала бела радничка класа, испоставља се да ће она ипак више испаштати.

Доктор Брајан Клас са лондонске Школе економије рекао је да је врло вероватно да ће милијардери попут Бафета само повећавати свој профит за време Трамповог мандата.

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп полако слаже коцкице у својој новој администрацији, а заједничка ствар великој већини министара (који се у Америци називају секретари) је та што су сви пребогати.

“Иронично, области око којих се највише слаже Трамп са републиканцима из Конгреса нису трговинска политика или реформа Вашингтона, већ су то пореске олакшице, дерегулација и ерозија социјалног програма. Сва три ова приступа су одлична за бизнис гиганте, али ужасна за радничку класу која је била од интегралне важности за Трампову победу”, рекао је Клас.

Иако је Бафет био један од утицајнијих присталица Хилари Клинтон, изгледа да му Трампва победа нимало не шкоди, већ напротив, остварио је додатну добит. Крајем 2016. године је додао 11 милијарди долара свом богатству.

Ово није само случај са Бафетом, најбогатији Американци су се углавном противили Трампу, али су од тренутка његове победе зарадили 77 милијарди.

Када се баци поглед на Трампову администрацију, постаје потпуно јасно зашто је то тако. У њој се налази велики број милијардера.

Ситуација је слична и у другим земљама где је порасла популарност десничара. Додатно су се обогатили и милијардери у Британији након Брегзита.

Извор: Блиц
Фото: yоутубе

Коментари / 0

Оставите коментар