Џикић: Памтићемо само побједу над Цибоном!

Тренер Партизана није уживао у игри свог тима, али је свестан важности бодова освојених на Цибонином паркету.

Кошарка 31.12.2016 | 13:15
Џикић: Памтићемо само побједу над Цибоном!
Партизан је завршио 2016. годину са скором 13-3 у АБА лиги, при чему је губио утакмице само од екипа које су ушле у сезону као фаворити за титулу.

Победом над Цибоном у Загребу (77:82), црно-бели су стекли огромну предност у односу на конкурента за пласман у плеј-оф, па у преосталих 10 кола могу да се фокусирају и на борбу за што бољу стартну позицију.

"Били смо нешто конкретнији у другом полувремену. Генерално, наша победа није долазила у питање, али смо тешко дошли до ње. И знали смо да ће да буде тешко, знали смо да ће они да реагују на пораз у Бару и на одлазак Жижића. И знали смо да ту има талента", рекао је Александар Џикић на конференцији за новинаре у дворани "Дражен Петровић".

Он је додао да је у припреми утакмице указао својим изабраницима управо на играче који су се истакли у тиму Цибоне.

"Да ли сам презадовољан како смо ми играли? Нисам. Да ли сам задовољан победом? Да. Сада смо се мало одвојили од тимова који се налазе иза нас, наставили смо победнички низ и то је вероватно оно што ће се памтити са ове утакмице. Играли су и Цибона и Партизан боље него вечерас", констатовао је Џикић.

Михајло Андрић био је стрелац преломне тројке 26 секунди пре краја. Пре тога је имао само два поена на свом конту.

"Ово је битна победа за нас. Пре свега зато што смо други пут добили Цибону, која је наш ривал за пласман у плеј-оф АБА лиге. Мучили смо се у првом полувремену, а у наставку смо добро реаговали на ствари које су они радили и заслужено победили".

Партизан у среду дочекује Солнок, у оквиру 11. кола ФИБА Лиге шампиона, док је у наредном колу АБА лиге 7. јануара домаћин Карпош Соколију.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар