Džikić: Pamtićemo samo pobjedu nad Cibonom!

Trener Partizana nije uživao u igri svog tima, ali je svestan važnosti bodova osvojenih na Ciboninom parketu.

Košarka 31.12.2016 | 13:15
Džikić: Pamtićemo samo pobjedu nad Cibonom!
Partizan je završio 2016. godinu sa skorom 13-3 u ABA ligi, pri čemu je gubio utakmice samo od ekipa koje su ušle u sezonu kao favoriti za titulu.

Pobedom nad Cibonom u Zagrebu (77:82), crno-beli su stekli ogromnu prednost u odnosu na konkurenta za plasman u plej-of, pa u preostalih 10 kola mogu da se fokusiraju i na borbu za što bolju startnu poziciju.

"Bili smo nešto konkretniji u drugom poluvremenu. Generalno, naša pobeda nije dolazila u pitanje, ali smo teško došli do nje. I znali smo da će da bude teško, znali smo da će oni da reaguju na poraz u Baru i na odlazak Žižića. I znali smo da tu ima talenta", rekao je Aleksandar Džikić na konferenciji za novinare u dvorani "Dražen Petrović".

On je dodao da je u pripremi utakmice ukazao svojim izabranicima upravo na igrače koji su se istakli u timu Cibone.

"Da li sam prezadovoljan kako smo mi igrali? Nisam. Da li sam zadovoljan pobedom? Da. Sada smo se malo odvojili od timova koji se nalaze iza nas, nastavili smo pobednički niz i to je verovatno ono što će se pamtiti sa ove utakmice. Igrali su i Cibona i Partizan bolje nego večeras", konstatovao je Džikić.

Mihajlo Andrić bio je strelac prelomne trojke 26 sekundi pre kraja. Pre toga je imao samo dva poena na svom kontu.

"Ovo je bitna pobeda za nas. Pre svega zato što smo drugi put dobili Cibonu, koja je naš rival za plasman u plej-of ABA lige. Mučili smo se u prvom poluvremenu, a u nastavku smo dobro reagovali na stvari koje su oni radili i zasluženo pobedili".

Partizan u sredu dočekuje Solnok, u okviru 11. kola FIBA Lige šampiona, dok je u narednom kolu ABA lige 7. januara domaćin Karpoš Sokoliju.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar