Великани у клинчу због Вање Милинковића Савића

Голман Лехије из Гдањска на мети Бенфике и Ајакса, Португалци имају веће шансе.

Фудбал 01.01.2017 | 13:30
Великани у клинчу због Вање Милинковића Савића
Још нема ни 20 година, а голман Лехије из Гдањска Вања Милинковић Савић већ је успео да посвађа великане европског фудбала. Конкретно некадашње шампионе Европе, Ајакс и Бенфику, који се озбиљно интересују за његове услуге.

Према информацијама португалског О Жогоа, Ајакс је први послао конкретну понуду и изразио жељу да купи младог репрезентативца Србије. Желели су Копљаници одмах да га преселе у Амстердам сада у јануару, али се појавио проблем - Бенфика има право прече куповине перспективног голмана следећег лета и нема намеру да одустане од њега.

Таква чињеница умногоме је смањила Ајаксов маневарски простор, па поменути лист не оставља много шанси Копљаницима да се дочепају младог голмана пре шампиона Португалије.  

У Лисабону, с друге стране, очекују да током лета остану без сјајног бразилског голмана Едерсона Мораеша који је једном ногом наводно већ у Манчестер Ситију, а планирају да са Вањом Милинковићем Савићем потпишу уговор до лета 2019. године и то пре Европског првенства у Пољској, како би избегли интересовање других клубова.

Видећемо како ће се одвијати даља ситуација на релацији Лисабон - Амстердам - Гдањск, а оно што је сигурно је да високи чувар мреже (202 сантиметара) не мора да брине око следећег корака у каријери. Подсетимо, Вања Милинковић Савић је у лето 2014. године прешао из Војводине у Манчестер Јунајтед, али није добио никакву шансу на Острву у дресу славног клуба.

Летос је са Лехијом из Гдањска потписао уговор до 2020. године. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар