Velikani u klinču zbog Vanje Milinkovića Savića

Golman Lehije iz Gdanjska na meti Benfike i Ajaksa, Portugalci imaju veće šanse.

Fudbal 01.01.2017 | 13:30
Velikani u klinču zbog Vanje Milinkovića Savića
Još nema ni 20 godina, a golman Lehije iz Gdanjska Vanja Milinković Savić već je uspeo da posvađa velikane evropskog fudbala. Konkretno nekadašnje šampione Evrope, Ajaks i Benfiku, koji se ozbiljno interesuju za njegove usluge.

Prema informacijama portugalskog O Žogoa, Ajaks je prvi poslao konkretnu ponudu i izrazio želju da kupi mladog reprezentativca Srbije. Želeli su Kopljanici odmah da ga presele u Amsterdam sada u januaru, ali se pojavio problem - Benfika ima pravo preče kupovine perspektivnog golmana sledećeg leta i nema nameru da odustane od njega.

Takva činjenica umnogome je smanjila Ajaksov manevarski prostor, pa pomenuti list ne ostavlja mnogo šansi Kopljanicima da se dočepaju mladog golmana pre šampiona Portugalije.  

U Lisabonu, s druge strane, očekuju da tokom leta ostanu bez sjajnog brazilskog golmana Edersona Moraeša koji je jednom nogom navodno već u Mančester Sitiju, a planiraju da sa Vanjom Milinkovićem Savićem potpišu ugovor do leta 2019. godine i to pre Evropskog prvenstva u Poljskoj, kako bi izbegli interesovanje drugih klubova.

Videćemo kako će se odvijati dalja situacija na relaciji Lisabon - Amsterdam - Gdanjsk, a ono što je sigurno je da visoki čuvar mreže (202 santimetara) ne mora da brine oko sledećeg koraka u karijeri. Podsetimo, Vanja Milinković Savić je u leto 2014. godine prešao iz Vojvodine u Mančester Junajted, ali nije dobio nikakvu šansu na Ostrvu u dresu slavnog kluba.

Letos je sa Lehijom iz Gdanjska potpisao ugovor do 2020. godine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar